ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία

O Κοέλιο ορκίστηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα Eurokinissi

Μπλόκο της Αριστεράς και Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν, τελικά, σε συμφωνία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα προκειμένου να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων.

Τα τρία κόμματα και οι Πράσινοι καταλαμβάνουν συνολικά τις 122 από τις 230 έδρες του πορτογαλικού Κοινοβουλίου. Την Τρίτη αναμένεται να απορρίψουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της δεξιάς κυβέρνησης προκαλώντας την παραίτηση της.

«Εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις για να δοθεί τέλος στη διακυβέρνηση του συνασπισμού και να επιτραπεί ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης του PS, να παρουσιαστεί το πρόγραμμά της και να αναλάβει τα καθήκοντά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚ Πορτογαλίας.

Συνομιλήσαμε με τον Φρανσίσκο Λούσα, ιστορικό στέλεχος της πορτογαλικής αριστεράς και πρώην επικεφαλής του Μπλόκου της Αριστεράς για τις εξελίξεις στη χώρα του αλλά και για τον ρόλο που διαδραματίζει σε αυτές η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερ: Πόσο πιθανός είναι πλέον ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Σοσιαλιστών και των κομμάτων της Αριστεράς;

Ερ: Ποιος είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την διάρκεια των τελευταίων εξελίξεων στη Λισαβόνα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης