ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες τραυματίες ο απολογισμός από τη σύγκρουση τρένων στη Νέα Υόρκη

REUTERS/Eduardo Munoz

Εικοσιεννέα τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός του εκτροχιασμού τραίνου που σημειώθηκε στις 21.00 (04.00 ξημερώματα Κυριακής στην Ελλάδα) , κοντά στην κοινότητα του Νιου Χάιντ Παρκ, στη Νέα Υόρκη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, το επιβατηγό τραίνο εμβόλισε συρμό εργασιών ενώ δεν έχει διευκρινισθεί εάν ο συρμός εργασιών ήταν σταματημένος τη στιγμή της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομητείας του Νάσαου, οι 29 τραυματίες νοσηλεύονται με τραύματα χωρίς να υπάρχεικινδυνος για τη ζωή τους.

Δεκάδες άλλοι δέχθηκαν επί τόπου ιατρικές φροντίδες για εκδορές και εκχυμώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο συρμός αποτελούμενος από 12 βαγόνια, που μετέφεραν 600 επιβάτες εκινείτο με κατεύθυνση ανατολικά όταν τα πρώτα τρία βαγόνια εκτροχιάσθηκαν 800 μέτρα ανατολικά του σταθμού του Νιου Χάιντ Παρκ.

REUTERS/Eduardo Munoz

Επιβάτες του συρμού δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως είδαν σπίθες έξω από τα παράθυρα λίγο αφότου ο συρμός, ο οποίος εκινείτο έως τότε με κανονική ταχύτητα, άρχισε να κλυδωνίζεται, πρώτα ελαφρά και μετά πιο βίαια, προτού κτυπήσει κάτι και μετά σταματήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης