ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Δημοσκόπηση CNNi – Προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του Τραμπ

REUTERS/Scott Audette (L), Javier Galeano (R)

Προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του CNNi, μία εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή του πρώτου ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για τον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 47% ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ το 42%. Ακολουθεί ο υποψήφιος των Φιλελεύθερων Γκάρι Τζόνσον με 7% και η υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν με 2%.

Το προβάδισμα της Κλίντον φαίνεται να προέρχεται από τις προτιμήσεις των αντρών ψηφοφόρων, αλλά και στην υποστήριξη των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, οι οποίοι φαίνεται ότι κλείνουν περισσότερο προς την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών.

Παράλληλα, τα στατιστικά ευρήματα δείχνουν ότι η Κλίντον βελτιώνει την πολιτική διείσδυσή της, μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων που δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και αποτελούσαν παλαιότερα τον πυρήνα των υποστηρικτών του Τραμπ. Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να έχει προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων, στη συγκεκριμένη ομάδα ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν επίσης, ότι τα 3/4 των ψηφοφόρων τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών απαλλαγών του Τραμπ.

Post-debate, Clinton takes the lead, By Jennifer Agiesta, CNN Polling Director

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης