ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στα ύψη η ανεργία

REUTERS/Philippe Huguen

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σημαντικά τον Αύγουστο στη Γαλλία, με επιπλέον 50.000 αιτούντες εργασία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

Bάσει αυτής της αύξησης κατά 1,4%, που είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013, στα μητρώα ανέργων στη μητροπολιτική Γαλλία είναι εγγεγραμμένοι 3.560.000 άνθρωποι.

Έπειτα από μια βελτίωση τον Ιούλιο, η υπουργός Εργασίας Μίριαμ ελ Κομρί εξηγεί αυτά τα στοιχεία ως μια «άτυπη αύξηση» της ανεργίας, «που δεν συνδέεται με την γενική διαμόρφωση της οικονομικής συγκυρίας».

Για την υπουργό, η αύξηση της ανεργίας οφείλεται ιδίως «στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι τομείς δραστηριότητας που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις επιθέσεις του Ιουλίου» στη Νίκαια.

Οι επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έπληξαν τον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα στην Κυανή Ακτή. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τομέα, στη γαλλική Ριβιέρα καταγράφθηκε πτώση της κίνησης κατά 10% στη διαμονή και τις μεταφορές και μια πτώση των κύκλων εργασιών του κλάδου του τουρισμού από 20% έως 25%.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αναμένεται να αποκαλύψει τον Δεκέμβριο εάν σκοπεύει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, έχει θέσει ως προϋπόθεση μιας νέας υποψηφιότητας την βελτίωση των στοιχείων στο μέτωπο της ανεργίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης