ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Πούτιν «πιθανόν» να συναντηθούν κάποια στιγμή, λέει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ

Τραμπ και Πούτιν «πιθανόν» να συναντηθούν κάποια στιγμή, λέει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ - Βλαντίμιρ Πούτιν

AP Photo/Susan Walsh

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε σήμερα Τετάρτη (19/3) ότι αναμένει μια πλήρη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία να επιτευχθεί «μέσα σε δύο εβδομάδες». Πρόσθεσε επίσης ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία θα πραγματοποιηθούν στη Σαουδική Αραβία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ τόνισε παράλληλα ότι είναι «πιθανόν να πραγματοποιηθεί» μια συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Πούτιν.

«Τις επόμενες ημέρες θα γίνει διαπραγμάτευση για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός. Πιστεύω ότι θα κατορθώσουμε να φτάσουμε με επιτυχία σε αυτήν εντός δύο εβδομάδων», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV.

Ο ίδιος χαιρέτισε τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, κατά την οποία οι δύο «συμφώνησαν σε μια πορεία προς μια κατάπαυση του πυρός υπό όρους» και τόνισε ότι είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Πούτιν.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε ένα μορατόριουμ σε πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές για 30 ημέρες.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας σε επίπεδο «τεχνικών ομάδων» πρόκειται να γίνουν «Δευτέρα ή Τρίτη» στην Τζέντα για αυτήν την εκεχειρία, τόνισε ο Γουίτκοφ.

Ο Μάικ Γουόλτς, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε από την πλευρά του σήμερα ότι συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του για τις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία. «Συμφωνήσαμε ότι οι τεχνικές μας ομάδες θα συναντηθούν στο Ριάντ τις επόμενες ημέρες για να επικεντρωθούν στην εφαρμογή και την επέκταση της μερικής κατάπαυσης του πυρός που εξασφάλισε ο Πρόεδρος Τραμπ από τη Ρωσία», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο 73.000 σε 27χρονο ψαροντουφεκά - Τον έψαχναν επί 20 ώρες και αυτός ήταν σε beach bar (vid)

ΚΟΣΜΟΣ

«Πήγαινε πίσω στη χώρα σου»: Η απάντηση Ρεπουμπλικανής σε Βρετανίδα δημοσιογράφο για το Signalgate (vid)

ΚΟΣΜΟΣ

Άρθρο-κόλαφος του Ιμάμογλου στους NYT: «Το καθεστώς Ερντογάν υποσκάπτει τους δημοκρατικούς θεσμούς»

ΕΛΛΑΔΑ

Μηχάνημα ΑΤΜ στον Πύργο «μοίραζε» χαρτονομίσματα των 50 ευρώ - Πώς αντέδρασε ο «τυχερός» πελάτης

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ηχητικό για τα Τέμπη: «Δεν ξέρω πώς έβαλε το τρένο σε μονή γραμμή - Τώρα μπήκαμε σε μεγάλο ζόρι»

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί ήταν τόσο ισχυρός ο φονικός σεισμός στην Μιανμάρ - Τι λένε οι καθηγητές Λέκκας και Σκορδίλης

ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Καλογήρου: Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και το τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο

ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης για Μιανμάρ: Πώς η Ελλάδα κινδυνεύει από μακρινούς σεισμούς νότια της Κρήτης