ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: Αυστριακή έφηβη μήνυσε τους γονείς της για «ντροπιαστικές» φωτογραφίες της

Wikipedia

Μια 18χρονη έφηβη από την Αυστρία κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονέων γιατί ανέβασαν φωτογραφίες στο Facebook οι οποίες την έδειχναν γυμνή, ως μωρό, την ώρα που της άλλαζαν τις πάνες.

Η νεαρή υποστηρίζει ότι από το 2009, οι γονείς της κάνουν "τη ζωή της δύσκολη" καθώς έχουν δημοσιεύσει άπειρες φωτογραφίες που την "ντροπιάζουν" στους 700 φίλους των γονιών της στο Facebook.

Όπως αναφέρει η δικηγόρος της μικρής, οι 500 φωτογραφίες που υπάρχουν στο προφίλ των γονιών της έχουν ανέβει χωρίς την συγκατάθεσή της και πιστεύει πως η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει κάτι για αυτό.

Η 18χρονη αναφέρει χαρακτηριστικά: "Γνωρίζουν ότι η ντροπή δεν έχει όρια. Δεν τους ενδιαφέρει ότι τόσος κόσμος με βλέπει να κάθομαι στην τουαλέτα κάνοντας την ανάγκη μου ή να είμαι γυμνή όταν μου άλλαζαν τις πάνες".

Τα τοπικά δίκτυα αναφέρουν ότι οι γονείς αρνούνται κατηγορηματικά να διαγράψουν τις φωτογραφίες αυτές.

Αν και πρόκειται για την πρώτη περίπτωση τέτοιου είδους που σημειώνεται στην Αυστρία, η δικηγόρος της μικρής δηλώνει πως με βάση την εμπειρία της στις δικαστικές αίθουσες, οι άνθρωποι πιθανώς θα της καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό και θα λήξει εκεί η υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι στην Αυστρία, ο νόμος περί της ιδιωτικότητας, δεν είναι τόσο αυστηρός όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης