ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνική «πρωτιά» για το καλύτερο χοιρινό του κόσμου - Η λίστα με τα 50 πιο νόστιμα «πιάτα»

Ελληνική «πρωτιά» για το καλύτερο χοιρινό του κόσμου - Η λίστα με τα 50 πιο νόστιμα «πιάτα»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη θέση που του αξίζει κατέκτησε το κοντοσούβλι, φιγουράροντας στην πρώτη θέση με τα καλύτερα χοιρινά «πιάτα» του κόσμου στη νέα λίστα του Taste Atlas που δημοσιεύθηκε. 

Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια σουβλισμένα και μαγειρεμένα αργά σε ψησταριά.

Η μαρινάδα περιέχει συχνά συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί.

https://www.instagram.com/p/DGBHy2boghG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ανάμεσα στα 50 πιο νόστιμα φαγητά με χοιρινό βρέθηκε και η γουρουνοπούλα, η οποία κατατάσσεται στην 48η θέση.

Κορυφαία και η μεξικανική κουζίνα

Η μεξικανική κουζίνα κερδίζει την δεύτερη και την τρίτη θέση της λίστας με το Γκρίγκας και το Cochinita pibil. Το Γκρίγκας είναι ένα τυπικό μεξικάνικο πιάτο που φτιάχνεται με τορτίγιες γεμάτες με μαριναρισμένο χοιρινό κρέας, τυρί και φέτες ανανά. Το Cochinita pibil από την άλλη είναι χοιρινό το οποίο μαρινάρεται σε συνδυασμό πάστας annatto, πικρού χυμού πορτοκαλιού και σκόρδου. Ψήνεται αργά και στη συνέχεια τεμαχίζεται και σερβίρεται επίσης σε τορτίγιες, σε τάκος ή μόνο του με ασκαλώνια, κρεμμύδια τουρσί, σάλτσα και διάφορα ψητά λαχανικά.