Φρένο από δικαστή στο σχέδιο Τραμπ για οικειοθελή αποχώρηση ομοσπονδιακών εργαζομένων
Ο Ντόναλτ Τραμπ
AP Photo/Evan Vucci, FileΑμερικανός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά το σχέδιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που προσφέρει κίνητρα στους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να παραιτηθούν οικειοθελώς από την κυβέρνηση μέχρι τουλάχιστον τη Δευτέρα (10/2).
Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα διακόπηκε, περισσότεροι από 60.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι έχουν ήδη αποδεχτεί την προσφορά εξαγοράς, δήλωσε στο Reuters πηγή του Λευκού Οίκου.
Η απόφαση του επαρχιακού δικαστή των ΗΠΑ Τζορτζ Ο' Τουλ στη Βοστώνη, που ελήφθη την Πέμπτη (6/2) ανατρέπει μια μεταμεσονύκτια προθεσμία που όρισε η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία πιέζει τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια αναθεώρησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ο δικαστής θα μπορούσε να επιλέξει να καθυστερήσει περαιτέρω την εξαγορά ή να την μπλοκάρει σε πιο μόνιμη βάση όταν θα εξετάσει τη νομική αμφισβήτηση από τα συνδικάτα σε ακρόαση τη Δευτέρα (10/2). Η προσπάθεια εξαγοράς είναι μέρος ενός εκτεταμένου σχεδίου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των συμμάχων του για να μειώσουν το μέγεθος της ομοσπονδιακής γραφειοκρατίας, την οποία ο Τραμπ κατηγορεί ότι παρεμπόδισε την ατζέντα του κατά την πρώτη του προεδρική θητεία.
Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, ο Λευκός Οίκος Τραμπ βρίσκεται στη μέση μιας δραματικής μείωσης της κλίμακας του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, ο οποίος διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλο τον κόσμο.
Η διοίκηση σχεδιάζει να κρατήσει λιγότερα από 300 από το σύνολο του οργανισμού παγκοσμίως που ξεπερνά τα 10.000, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Διάταγμα του Τραμπ για επιβολή κυρώσεων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Αίγυπτος: Η πρόταση Τραμπ αποδυναμώνει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
05:00
Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα παιδιού - Πότε κλείνει η πλατφόρμα των αιτήσεων
04:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου
03:00
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή - Ψηφιακός έλεγχος σε πραγµατικό χρόνο
02:00