ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: «Ελπίζω ότι θα γίνει καλά» από Τραμπ για την υγεία της Κλίντον

Εκλογές ΗΠΑ 2016: «Ελπίζω ότι θα γίνει καλά» από Τραμπ για την υγεία της Κλίντον
REUTERS

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η υγεία είναι ένα σημαντικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία και κυρίως της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον η οποία πάσχει από πνευμονία, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα δήλωσε: "Ελπίζω απλώς ότι θα γίνει καλά, θα επιστρέψει στην κούρσα και θα τη δούμε στο ντιμπέιτ".

Όταν ρωτήθηκε αν η υγεία των υποψηφίων είναι ένα θέμα, ο Τραμπ απάντησε: "Νομίζω πως είναι ένα θέμα. Πράγματι... την προηγούμενη εβδομάδα έκανα εξετάσεις και... όταν βγουν τα αποτελέσματα θα δώσω στη δημοσιότητα πολύ, πολύ ειδικά στοιχεία", δίνοντας την υπόσχεση ότι θα δημοσιοποιήσει λεπτομερείς πληροφορίες και για τη δική του υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι χτες Κυριακή, η 68χρονη Χίλαρι Κλίντον αισθάνθηκε αδιαθεσία στη Νέα Υόρκη στο τέλος της τελετής μνήμης των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου αναγκάζοντας το επιτελείο της να αποκαλύψει, έπειτα από δύο ημέρες μυστικότητας, ότι πάσχει από πνευμονία.

Οι συνεργάτες της ακύρωσαν για σήμερα και αύριο ένα ταξίδι της στην Καλιφόρνια.

Η τοποθέτηση αυτή από το τον Ντοναντ Τραμπ έρχεται παρόλο που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε δηλώσει ότι δεν θα κάνει κάποιο σχόλιο για την υγεία της Κλίντον, αν και τις τελευταίες εβδομάδες μιλούσε για σοβαρά προβλήματα υγείας της αντιπάλου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ