ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση Reuters: Η Χίλαρι κερδίζει τον Τραμπ

REUTERS/Brian Snyder

Η εκλογική διαμάχη ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται δύσκολη και σκληρή καθώς οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να καταλήξουν για το ποιος έχει το προβάδισμα για τον προεδρικό θώκο.

Νέα δημοσκόπηση του Reuters, θέλει μια σειρά πολιτειών όπως η Φλόριντα και το Οχάιο –που στήριζαν την υποψήφια των Δημοκρατικών- να μην της δώσουν το τελικό ποσοστό νίκης. Ωστόσο, ούτε ο Τραμπ φαίνεται να συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό υποστήριξης που λαμβάνει η Κλίντον, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες.

Συγκεκριμένα, η Κλίντον έχει σήμερα ποσοστό εκλογικής νίκης στο 83%, με ένα μέσο ποσοστό 47 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων -το εκλογικό όργανο που εκλέγει τον πρόεδρο.

Στα τέλη Αυγούστου, το ίδιο προεκλογικό πρόγραμμα δημοσκοπήσεων έδινε ποσοστό εκλογικής νίκης 95% στην Κλίντον, με μέσο όρο 108 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Ωριακά, η Κλίντον παίρνει προς στιγμήν το προβάδισμα.

Ξεχωριστές δημοσκοπήσεις (Reuters/Ipsos) δείχνουν ότι το προβάδισμα των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που είχε η Κλίντον έναντι του Τραμπ, έχει χαθεί από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης