Ιταλία: Με βίντεο θα ταυτοποιήσει η αστυνομία τους πολίτες που χαιρέτισαν φασιστικά

Ιταλοί αστυνομικοί (Φώτο Αρχείου)
(AP Photo/Andrew Medichini)Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει βίντεο για να ταυτοποιήσει εκατοντάδες ανθρώπους που ύψωσαν το δεξί χέρι στον φασιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Ρώμη την Τρίτη (07/01).
Κατά την ιταλική αστυνομία, περίπου 1.300 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση για την επέτειο των φόνων στην Άκα Λαρέντσια. Δυο νεαροί νεοφασίστες είχαν σκοτωθεί από μέλη της άκρας αριστεράς στην οδό Άκα Λαρέντσια της Ρώμης την 7η Ιανουαρίου 1978. Τρίτος πέθανε αργότερα.
Ετήσια εκδήλωση μπροστά στα γραφεία του MSI
Έκτοτε γίνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις μπροστά στον χώρο όπου βρίσκονταν άλλοτε τα κεντρικά γραφεία του νεοφασιστικού Movimento Sociale Italiano (MSI), κινήματος που ίδρυσαν φασίστες και νοσταλγοί του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.
Βίντεο από τη συγκέντρωση εικονίζει πλήθος να απαντά στο κάλεσμα «για όλους τους πεσόντες συντρόφους» κραυγάζοντας «Presente», που σημαίνει παρών, υψώνοντας το δεξί χέρι στον φασιστικό χαιρετισμό. Η χειρονομία επαναλήφθηκε τρεις φορές.
Σημειώνεται ότι ο λεγόμενος «ρωμαϊκός» χαιρετισμός είναι ποινικό αδίκημα στην Ιταλία, μολαταύτα συνηθίζεται σε συγκεντρώσεις νεοφασιστών.

Η METLEN στο S&P Global Sustainability Yearbook για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
12:17
Δίκη Μάτι: Ευθύνες σε Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία και Αυτοδιοίκηση καταλογίζει η Εισαγγελέας
12:03
Τούρκος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης - Εισέβαλε στην Αγία Σοφία και έσπασε πόρτα
11:57
Εκτοξεύτηκε το νέο τηλεσκόπιο της NASA που θα αναζητήσει τα βασικά συστατικά της ζωής στο διάστημα
11:54