Το Κίεβο επικρίνει χώρες της Δύσης που κλείνουν τις πρεσβείες τους

Στρατιώτης αφήνει μια μικρή εθνική σημαία στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο με αφορμή τη συμπλήρωση 1.000 ημερών από την εισβολή της Ρωσίας
AP Photo/Efrem LukatskyΤο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε σήμερα την κίνηση δυτικών χωρών να κλείσουν τις πρεσβείες τους στο Κίεβο, με το σκεπτικό ενός πιθανού κινδύνου μαζικών ρωσικών επιδρομών, υποστηρίζοντας ότι αυτή η απειλή είναι η ίδια καθημερινά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.
«Η απειλή για βομβαρδισμούς (...) είναι δυστυχώς μια καθημερινή πραγματικότητα για τους Ουκρανούς για περισσότερες από χίλιες ημέρες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, καλώντας τους Δυτικούς να μην τροφοδοτούν «την ένταση» με το κλείσιμο των πρεσβειών τους.