ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιερός σκοπός που έφερε τον Κόλιν Φάρελ πίσω στην Ιρλανδία και στον Μαραθώνιο του Δουβλίνου

O Κόλιν Φάρελ με τη φίλη του στο Μαραθώνιο του Δουβλίνου

AP Photo/Peter Morrison

Διάλειμμα από το πρόγραμμά του έκανε ο ηθοποιός Κόλιν Φάρελ την Κυριακή (27/10) για να συμμετάσχει στον μαραθώνιο του Δουβλίνου σπρώχνοντας μία παλιά του φίλη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο 48χρονος σταρ έτρεξε τα τελευταία τέσσερα χιλιόμετρα, ενώ έσπρωχνε τη φίλη του Έμμα Φόγκαρτι, η οποία ζει με μια σπάνια δερματική πάθηση.

Ο Φάρελ, όπως αναφέρει το CNNi ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ιρλανδία, για τον μαραθώνιο, είχε ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την DEBRA, μια ιρλανδική φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει ανθρώπους που, όπως η Φόγκαρτι, πάσχουν από την ανίατη γενετική πάθηση πομφολυγώδης επιδερμόλυση (EB) - γνωστή και ως δέρμα πεταλούδας.

Η Φόγκαρτι είναι το γηραιότερο επιζών άτομο στην Ιρλανδία με την πάθηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA Media, το οποίο αναφέρει ότι γεννήθηκε χωρίς δέρμα στο αριστερό πόδι και το δεξί της χέρι και μπορεί να αναπτύξει πολύ επώδυνες φουσκάλες ακόμη και από το παραμικρό άγγιγμα.

Συμπλήρωσε τα 40 τον Ιούνιο -ένα ορόσημο που πίστευε ότι ίσως δεν θα έφτανε, αφού γεννήθηκε με την πιο σοβαρή μορφή της πάθησης- και γι' αυτό δεσμεύτηκαν με τον Farrell να λάβουν μέρος μαζί.

Το πλήθος βροντοφώναξε την υποστήριξή του καθώς ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, ο οποίος αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στη μίνι σειρά του HBO «The Penguin», συναντήθηκε με τη φίλη του στο τελευταίο στάδιο της διαδρομής το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Φάρελ δήλωσε στο PA για την Φόγκαρτι: «Είναι η επιτομή της γενναιότητας, του θάρρους και της αγνής αποφασιστικότητας».

«Αυτό το τρέξιμο δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με τον πόνο που αναγκάζεται να υπομένει κάθε μέρα, παρόλο που δεν το δείχνει. Ήταν τιμή μου να την βλέπω να με περιμένει 4 χιλιόμετρα πριν το τέλος, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια δεκαετία της ζωής της, και να κάνουμε μαζί την τελική διαδρομή. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», πρόσθεσε.

Τα άτομα που ζουν με EB δεν διαθέτουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες που συνδέουν τα στρώματα του δέρματος μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και η πιο μικρή ποσότητα τριβής ή κίνησης μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο, το σκίσιμο ή τη δημιουργία φουσκάλων στο δέρμα.

Η Φόγκαρτι, η οποία είναι πρέσβειρα της DEBRA, έχει στρώματα επιδέσμων στο 80% του σώματός της για να αποτρέψει τη μόλυνση των τραυμάτων.

Η ίδια και ο Φάρελ ξεκίνησαν αρχικά να συγκεντρώσουν 400.000 ευρώ (430.000 δολάρια) για τη φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά τώρα στοχεύουν να φτάσουν το όριο του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης