ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέα μέτρα ασφαλείας - Σε διαφορετικές τοποθεσίες οι συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου

Ισραήλ: Νέα μέτρα ασφαλείας - Σε διαφορετικές τοποθεσίες οι συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Gil Cohen-Magen/Pool Photo via AP

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε τη Δευτέρα (28/10) σε υπόγειο ασφαλή χώρο στο κυβερνητικό συγκρότημα της Ιερουσαλήμ και όχι στο γραφείο του πρωθυπουργού λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια κατόπιν σύστασης της Σιν Μπετ. 

Η απόφαση ελήφθη λόγω της αύξησης των απειλών κατά ανώτερων ισραηλινών αξιωματούχων και υπό το φως της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ στο σπίτι του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου την περασμένη εβδομάδα.

Κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρουν οι Times of Israel δήλωσαν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η κίνηση αυτή δεν θα είναι για μία και μόνο φορά και ότι οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιούνται σε μεταβαλλόμενες τοποθεσίες στο εγγύς μέλλον λόγω των ίδιων ανησυχιών για την ασφάλεια.

Οι υπουργοί ενημερώθηκαν για την απόφαση μόλις το πρωί και τους είπαν ότι οι σύμβουλοί τους δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν λόγω του περιορισμένου χώρου.

Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο κατά την επίθεση στην ιδιωτική κατοικία του Νετανιάχου στην Καισάρεια νωρίτερα αυτό το μήνα. Δύο αναχαιτίστηκαν πάνω από τη Ρος ΧΑνικρά και τη Ναχαρίγια, αντίστοιχα, και το τρίτο εξερράγη στο σπίτι στην κεντρική παραθαλάσσια πόλη που είναι γνωστή για τις πολυτελείς βίλες και τα ρωμαϊκά ερείπια.