ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Νεκρός δήμαρχος και ένα ακόμη άτομο από πυρά - Αναζητείται ο δράστης

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο όπου έγινε το αιματηρό περιστατικό

AP Photo/laumat/Matthias Lauber

Ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη στην βόρεια Αυστρία όπου ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανιρώπους και έφυγε από το σημείο ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία τη Δευτέρα (28/10) 

O Φραντς Χόφερ δήμαρχος του Κίρχμπεργκ ομπ ντερ Ντονάου έχασε τη ζωή του στο χωριό Αλτενφέλντεν κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και την Τσεχία.

Ένας δεύτερος άνδρας πυροβολήθηκε επίσης νεκρός λίγη ώρα αργότερα, δήλωσε στο CNNi η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Αυστρίας Ούρλικε Χαντελμπάουερ.

Μια μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε η ίδια. Ο ύποπτος πιστεύεται ότι είναι οπλισμένος και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Δυστυχώς, υποθέτουμε ότι ο δράστης που αναζητούμε μπορεί να φέρει το όπλο», δήλωσε σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μια διαμάχη για τα δικαιώματα κυνηγιού φαίνεται ότι πυροδότησε το περιστατικό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung, ένα τοπικό μέσο, ο ύποπτος ήταν γνωστός στους κυνηγούς της περιοχής. «Ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος», δήλωσε ένας κυνηγός από την περιοχή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Οι πυροβολισμοί σόκαραν τους αξιωματούχους στην περιφερειακή έδρα του Λαϊκού Κόμματος (OVP) στο Λιντς. «Είναι τρέλα», δήλωσε ο επικεφαλής του κρατικού κόμματος Φλόριαν Χίγκελσπεργκερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης