Εκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά το Ιράν για τις ισραηλινές επιθέσεις
Το Συμβούλιο Ασφαλείας
AP Photo/Seth WenigΑίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατέθεσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αρακτσί για να καταδικάσει τις ισραηλινές επιδρομές κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Σε επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε «επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να λάβει αποφασιστική θέση και να καταδικάσει την επίθεση αυτή», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Στην επιστολή του ο Αμπάς Αρακτσί δηλώνει ότι «τα περισσότερα βλήματα αναχαιτίσθηκαν από τα ιρανικά αντιαεροπορικά συστήματα», αλλά σημειώνει ότι η επίθεση «προκάλεσε ζημιές στους στόχους» και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών.
Η ισραηλινή επίθεση συνιστά «ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας» του Ιράν, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος (...) να απαντήσει σε αυτήν την εγκληματική επίθεση», γράφει στην επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Η επίθεση στο Ιράν υπήρξε ακριβής και ισχυρή»
Πώς το Ισραήλ οργάνωσε τις «Ημέρες Μετάνοιας» - Ο διττός στόχος και το χρονικό της επίθεσης στο Ιράν
Τι πέτυχε το Ισραήλ με την επίθεση στο Ιράν - Η σημασία του χτυπήματος για την Τεχεράνη
Πότε έρχονται οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
01:00
Πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
00:30
Σουηδία: Ρωσία, Ιράν και Κίνα οι τρεις μεγάλες απειλές για τη χώρα
23:59
Ζελένσκι για Ιράν: Ένα καθεστώς που έχει σκοτώσει τόσους ανθρώπους δεν αξίζει να υπάρχει
23:51