ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για την επίθεση στην Άγκυρα: «Τα βρώμικα χέρια που απλώνονται προς την Τουρκία θα σπάσουν»

Ερντογάν για την επίθεση στην Άγκυρα: «Τα βρώμικα χέρια που απλώνονται προς την Τουρκία θα σπάσουν»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

AP Photo/Vlasov Sulaj

Η πρώτη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της κρατικής Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) αφορούσε τους νεκρούς και τους τραυματίες για να ακολουθήσει ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

«Έχουμε τέσσερις μάρτυρες, και 14 τραυματίες. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση και εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας».

Ακολούθησε μακροσκελές μήνυμα στην πλατφόρμα X στο οποίο ανέφερε:

«Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της TUSAŞ, μιας από τις ατμομηχανές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι μια απεχθής επίθεση που στοχεύει την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη του έθνους μας και τις αμυντικές μας πρωτοβουλίες, που αποτελούν το σύμβολο του ιδανικού μας της «Πλήρως Ανεξάρτητης Τουρκίας».

«Από την πρώτη στιγμή της τρομοκρατικής ενέργειας οι δυνάμεις ασφαλείας μας επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες. Το έθνος μας πρέπει να ξέρει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι προς την Τουρκία σίγουρα θα σπάσουν», πρόσθεσε.

«Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, καμία κακή εστία που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, αποφασιστικότητα και πολυδιάσταση», υποσχέθηκε.

«Προσεύχομαι για το έλεος του Θεού στα αδέρφια μας που μαρτύρησαν στην προδοτική τρομοκρατική ενέργεια και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου στους αφοσιωμένους υπαλλήλους της TUSAŞ , την πηγή υπερηφάνειας της αμυντικής μας βιομηχανίας, και στο έθνος μας» κατέληξε.

Η επίθεση βρήκε τον Ερντογάν στο Καζάν για τη σύνοδο των BRICS.