ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι και Όστιν συζήτησαν για βαθιά πλήγματα εντός της Ρωσίας και την αντιαεροπορική άμυνα

Ζελένσκι και Όστιν συζήτησαν για βαθιά πλήγματα εντός της Ρωσίας και την αντιαεροπορική άμυνα

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Λόιντ Όστιν 

Press Service Of The President Of Ukraine via AP

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα (21/10) ότι συζήτησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του τελευταίου στο Κίεβο, θέματα της αντιαεροπορικής άμυνας και το θέμα των πληγμάτων σε βάθος εντός της Ρωσίας.

«Επιπλέον εστιάσαμε στις προσπάθειες για την αύξηση της παραγωγής επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πυραύλων Κρουζ, βλημάτων πυροβολικού και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο Όστιν μοιράστηκε μαζί του σχέδια σχετικά με τη σύγκληση της επόμενης συνάντησης στο Ραμστάιν καθώς η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αναβλήθηκε.

Ο Όστιν έφτασε στο Κίεβο νωρίς το πρωί της Δευτέρας, καθώς το μέλλον της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία εξαρτάται από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και καθώς η Ρωσία συνεχίζει να σημειώνει μικρές αλλά σταθερές νίκες στο πεδίο της μάχης.

Ο Όστιν πέρα από το Ζελένσκι συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ.

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποτελείται από περισσότερα πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων πυρομαχικών πυροβολικού των 155 χιλιοστών, πυραύλων HIMARS και άλλων, το οποίο είναι σύμφωνο με άλλες πρόσφατες ανακοινώσεις στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.