ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο στρατός ετοιμάζεται για νέες αποστολές - Η Χεζμπολάχ καταρρέει

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ 

(AP photo/ Maya Alleruzzo)

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, τόνισε κατά τη διάρκεια αξιολόγησης της κατάστασης την Κυριακή με την 98η Μεραρχία στα βόρεια σύνορα πως ο στρατός προετοιμάζεται για νέες αποστολές. 

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ο Γκάλαντ και η 98η Μεραρχία εξέτασαν την πρόοδο του IDF μέχρι τώρα.

«Ουσιαστικά κινούμαστε από μια κατάσταση νίκης του εχθρού σε όλα τα χωριά επαφής σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας σήραγγες, ανατινάζοντας αποθήκες πυρομαχικών, εξάρθρωση της Χεζμπολάχ», είπε ο Γκάλαντ.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη περισσότερα να γίνουν. Ο IDF προετοιμάζεται για περαιτέρω καθήκοντα, αλλά πρώτα και κύρια, εκτελεί σωστά αυτή την επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι σε κάθε μέρος που περίμενε η Χεζμπολάχ και ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε [ισραηλινή] συνοριακή πόλη, υπάρχουν στρατιώτες των IDF».

«Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε πλήρως αυτή την περιοχή ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις ζωές τους», πρόσθεσε.

Καταρρέει η Χεζμπολάχ

Στελέχη της Χεζμπολάχ που συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν από το Ισραήλ είναι «τρομοκρατημένοι» είπε ακόμη ο Γκάλαντ προσθέτοντας πως η τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν «καταρρέει».

«Οι κρατούμενοι είναι τρομοκρατημένοι γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν αυτό που συμβαίνει. Όχι από άποψη δύναμης, ικανότητας μάχης, ακρίβειας ή αποφασιστικότητας», σημείωσε.

«Όλος αυτός ο μεγάλος σχηματισμός που αποκαλούν Χεζμπολάχ καταρρέει», πρόσθεσε.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ

Στο υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει απόψε στο Τελ Αβίβ υπό τον Νετανιάχου σε περιορισμένη σύνθεση, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα συζητηθεί με ποιον τρόπο θα απαντήσει το Ισραήλ στην πρωτοφανή για τα δεδομένα επίθεση με drone κατά της ιδιωτικής κατοικία του πρωθυπουργού – χωρίς ωστόσο, να διευκρινίζεται εάν θα ληφθούν αποφάσεις σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης