ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι νεκροί σε δύο εβδομάδες από ισραηλινή επιχείρηση

Γάζα: Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι νεκροί σε δύο εβδομάδες από ισραηλινή επιχείρηση

Παλαιστίνιοι αναζητούν πτώματα και επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια κατεστραμμένου σπιτιού μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Πολιτική Άμυνα στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (19/10) πως περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα του θύλακα, την 6η Οκτωβρίου, εναντίον μαχητών της Χαμάς, που, όπως είπε, ανασυντάσσουν εκεί τις δυνάμεις τους.

«Βρήκαμε περισσότερους από 400 νεκρούς σε διαφορετικούς τομείς που στοχοθετήθηκαν στο κυβερνείο της Βόρειας Γάζας, το οποίο συμπεριλαμβάνει την πόλη της Τζαμπάλιας και τον καταυλισμό προσφύγων της, τις πόλεις Μπέιτ Λαχία και Μπέιτ Χανούν, από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμνούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος Τύπου αυτής της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον απολογισμό των 386 νεκρών, που ανακοινώθηκε χθες, προστίθενται οι 33 νεκροί σε έναν ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του καταυλισμού της Τζαμπάλια σήμερα τα ξημερώματα.

Και «υπάρχουν δεκάδες πτώματα στους δρόμους της Τζαμπάλια, (άνθρωποι) που έχουν σκοτωθεί από τους ανελέητους βομβαρδισμούς», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σε ερώτηση του AFP σχετικά με ενδεχόμενα πλήγματα που διεξήχθησαν τη νύχτα σε αυτήν την περιοχή και με τους πιθανούς στόχους που έχουν τεθεί, ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε προς το παρόν, μια έναν εκπρόσωπο Τύπου να λέει ότι «εξακριβώνει αυτή τη στιγμή» τα γεγονότα.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, πρόσθεσε ο Μαχμούντ Μπασάλ.

«Λαμβάνουμε πολλές εκκλήσεις από οικογένειες-θύματα βομβαρδισμών στον καταυλισμό της Τζαμπάλια (…), όμως οι ομάδες μας δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή αυτή», επισήμανε ο ίδιος.

Σε ορισμένες συνοικίες, οι επικοινωνίες και το δίκτυο παροχής ίντερνετ έχουν διακοπεί, γεγονός που περιπλέκει το έργο των διασωστών και εμποδίζει τους κατοίκους να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, τόνισε ο Μπασάλ.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την 6η Οκτωβρίου μια νέα επιχείρηση εναντίον της ζώνης της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας. Λέει ότι στοχοθετεί μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι «πολλές δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν από την έναρξη της επιχείρησης, η οποία θα οδηγήσει σε μια νέα ανθρωπιστική κρίση στον θύλακα που έχει καταστραφεί από έναν χρόνο πολέμου, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Οι στρατιώτες «σκότωσαν πολλούς τρομοκράτες στη ζώνη της Τζαμπάλια κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ή αεροπορικών πληγμάτων», ανέφερε σήμερα ο στρατός. Κατηγορεί επιπλέον τους μαχητές της Χαμάς ό