ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί δεν φοράει τη βέρα του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Γιατί δεν φοράει τη βέρα του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο Βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ

AP Photo/Kin Cheung

Φουντώνουν οι φήμες για τη σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κέιτ, μετά από φωτογραφίες στις οποίες απαθανατίζονται να μην φοράνε τις βέρες τους, παρά το γεγονός ότι ο δεσμός του ζευγαριού φαίνεται πιο δυνατός από ποτέ. 

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, επέλεξε να βγάλει το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που κάποτε ανήκε στην την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, όμως, δεν φόρεσε ποτέ τη βέρα του.

Όταν επρόκειτο να παντρευτεί το ζευγάρι το 2011, εκπρόσωπος του παλατιού είχε πει στο People πως «θα υπάρχει μόνο ένα δαχτυλίδι». Αυτό το δαχτυλίδι το φορούσε η Κέιτ μαζί με το δαχτυλίδι αρραβώνων που της έδωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όταν της έκανε πρόταση γάμου.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια του παππού του, βασιλιά Φιλίππου ο οποίος για 73 χρόνια δεν φορούσε βέρα.

Η επιλογή αυτή, όμως, του Ουίλιαμ αφορά περισσότερο στο προφίλ που θέλει να οικοδομήσει ως μελλοντικός βασιλιάς. «Δεν είναι για κοσμήματα» εξηγεί βασιλική πηγή στη Mirror. «Δεν έχει φορέσει ποτέ κανένα. Αποφάσισε ότι δεν ήθελε να φορέσει ούτε και τώρα».

Μιλώντας το 2018 στη Marie Claire, η βασιλική σχολιάστρια Ελοίζ Πάρκερ εξήγησε πως: «Αν και σύμφωνα με την βασιλική παράδοση είναι σύνηθες για τις γυναίκες να φορούν και το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους και τη βέρα τους, δεν ίσχυε το ίδιο και για τους άνδρες».

«Γι’ αυτό ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέλεξαν να μην φοράνε. Νομίζω ότι όταν κάνεις έναν γάμο που τον παρακολουθούν εκατομμύρια, όλοι ξέρουν ότι είσαι παντρεμένος» σημείωσε η ίδια.