ΚΟΣΜΟΣ

«Πηγή έμπνευσης» ο Σινουάρ δηλώνει το Ιράν - Οι αντιδράσεις από Χούθι και Χεζμπολάχ

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

(AP Photo/Adel Hana)

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, παραμένει «πηγή έμπνευσης» για όσους πολεμούν το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης «είναι μια πηγή έμπνευσης για τους μαχητές της αντίστασης της περιοχής», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, αναφέροντας ότι «η υπόθεση της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης από την (ισραηλινή) κατοχή είναι τώρα πιο ζωντανή από ποτέ».

Φόρο τιμής απέτισαν οι Χούθι

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απέτισαν φόρο τιμής στον ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε προχθές, Τετάρτη, από το Ισραήλ και ορκίστηκαν πως «η Γάζα και η παλαιστινιακή υπόθεση θα θριαμβεύσουν όποιο κι αν είναι το εύρος των θυσιών».

«Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας (...) στη Χαμάς και στον παλαιστινιακό λαό για τον μάρτυρα, τον μεγάλο ηγέτη Γιαχία Σινουάρ, που αγωνίστηκε για την πιο ευγενή και πιο δίκαιη παλαιστινιακή υπόθεση», έγραψε στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπός του Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ.

Χεζμομπολάχ: «Έγινε μάρτυρας»

Από την πλευρά της η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με το Ισραήλ και υποστηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη σύμμαχό της για τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ, λέγοντας πως «βρίσκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού».

Σε μια ανακοίνωση, η φιλοϊρανική οργάνωση, ο ηγέτης της οποίας Χασάν Νασράλα δολοφονήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Ισραήλ, αποτίνει φόρο τιμής στον Γιαχία Σινουάρ «που πολέμησε το αμερικανικό σχέδιο και τη σιωνιστική κατοχική δύναμη και έχυσε το αίμα του μέχρι να γίνει μάρτυρας».

Παράλληλα αναφέρει πως «επαναβεβαιώνει την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό» που «αντιστέκεται υπό την εγκληματική σιωνιστική επίθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης