ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα παράγουν οι BRICS

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν

ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN

Την προσδοκία πως οι χώρες που συμμετέχουν στον διεθνή οργανισμό «BRICS» θα παράγουν τα επόμενα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Οι χώρες στην ένωσή μας είναι ουσιαστικά οι οδηγοί της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Στο προβλεπτό μέλλον, οι BRICS θα παραγάγουν την κύρια αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ» δήλωσε ο Πούτιν σε αξιωματούχους και επιχειρηματίες σε επιχειρηματικό φόρουμ των BRICS στη Μόσχα.

«Η οικονομική ανάπτυξη των μελών των BRICS θα εξαρτάται όλο και λιγότερο από εξωτερική επιρροή ή παρέμβαση. Αυτό είναι ουσιαστικά οικονομική κυριαρχία» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Η δήλωση αυτή γίνεται λίγες μόλις ημέρες προτού ο Πούτιν φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής στην πόλη Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, ελπίζοντας να αναπτύξει τις BRICS ως ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι στη Δύση στην παγκόσμια πολιτική και στο εμπόριο.

Οι χώρες που μέχρι τώρα περιλαμβάνονται στον οργανισμό είναι η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Η Κίνα, η Ινδία και τα ΗΑΕ επιβεβαίωσαν την Παρασκευή (18/10) πως οι ηγέτες τους θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η συνεργασία των χωρών αυτών συνιστά μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν την κυριαρχία της αμερικανικής κυριαρχίας που συμπιέζει προς τα κάτω την οικονομική τους ανάπτυξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης