ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η τελευταία συνέντευξη της Χάρις έχει σημασία και τι απέδειξε η υποψήφια των Δημοκρατικών

Γιατί η τελευταία συνέντευξη της Χάρις έχει σημασία και τι απέδειξε η υποψήφια των Δημοκρατικών

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση στις 4 Οκτωβρίου, 2024

AP Photo/Mark Schiefelbein

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Καμάλα Χάρις, πήρε μια τολμηρή απόφαση την Τετάρτη να παραχωρήσει την πρώτη της επίσημη συνέντευξη στο Fox News, προσπερνώντας τις μακροχρόνιες ανησυχίες των Δημοκρατικών για το συντηρητικό δίκτυο της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Σε μια συνέντευξη διάρκειας σχεδόν 30 λεπτών με τον έμπειρο παρουσιαστή Μπρετ Μπάιερ, η Χάρις έκανε την τελευταία της προσπάθεια να προσελκύσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους, με τις εκλογές να απέχουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με ένταση, καθώς ο Μπάιερ, προσπαθώντας να αποφύγει να χάσει τον έλεγχο της συζήτησης, άσκησε πίεση στη Χάρις από την αρχή. Αν και η Χάρις διατήρησε την ψυχραιμία της, η αίσθηση ήταν ότι ο παρουσιαστής επικεντρώθηκε υπερβολικά στο ζήτημα της μετανάστευσης, αφήνοντας άλλα θέματα, όπως τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική περίοδο, σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιμετωπίζουν αντιδράσεις για τις αγωγές που στοχεύουν την επιστολική ψήφο

Ο άσος στο μανίκι της Χάρις στην κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια

Η Χάρις ξεκίνησε απαντώντας δυναμικά, αλλά είχε κάποιες στιγμές αμηχανίας όταν ρωτήθηκε για τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τη μετανάστευση. Φάνηκε απροετοίμαστη να απαντήσει σε ερωτήσεις που συνέδεαν άμεσα τις πολιτικές της με πραγματικά γεγονότα, που ήταν μια προσέγγιση που όλοι περίμεναν από το Fox News. Παρ' όλα αυτά, ήταν ξεκάθαρο ότι η Χάρις δεν ήταν πρόθυμη να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Η Χάρις έκανε σαφείς επιθέσεις στον Τραμπ, προσπαθώντας να υπονομεύσει την εικόνα του ως ισχυρού ηγέτη. Τον κατηγόρησε ότι είναι αδύναμος, ειδικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, και τόνισε τη συμπάθειά του προς δικτάτορες, αναφερόμενη στις φιλικές του σχέσεις με αυταρχικούς ηγέτες.

Για τη Χάρις, το γεγονός ότι κάθισε για συνέντευξη στο συντηρητικό κανάλι ήταν από μόνο του μια επιτυχία. Έδειξε αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, αψηφώντας τους πολιτικούς αντιπάλους και την παραδοσιακή εχθρικότητα του δικτύου απέναντι στους Δημοκρατικούς.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το αν η συνέντευξη βελτιώσει τη θέση της στις δημοσκοπήσεις, η Χάρις έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: oτι είναι πρόθυμη να ασχοληθεί με όλους τους ψηφοφόρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να μην την υποστηρίζουν ή δεν ανήκουν τυπικά στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Χάρις επιδίωξε να δείξει την ανθεκτικότητά της υπό σκληρή ανάκριση, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ηγέτης που μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και να αμφισβητήσει αποτελεσματικά τον αντίπαλό της.

Ο κύριος στόχος της ήταν να αντιπαραθέσει τον εαυτό της με τον Τραμπ, καταδικάζοντας το διχαστικό του στυλ ηγεσίας και παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως την πιο πειθαρχημένη και προετοιμασμένη υποψήφια για την προεδρία.

Με αυτόν τον τρόπο, ήλπιζε να προσελκύσει αναποφάσιστους ή μετριοπαθείς ψηφοφόρους που μπορεί να έχουν κουραστεί από την πολιτική πόλωση στη χώρα.