ΚΟΣΜΟΣ

Σε «απόλυτη αναστάτωση» το δωμάτιο του Λίαμ Πέιν λέει η αστυνομία

Σε «απόλυτη αναστάτωση» το δωμάτιο του Λίαμ Πέιν λέει η αστυνομία

Θαυμαστές ανάβουν κεριά έξω από το ξενοδοχείο όπου ο πρώην τραγουδιστής των One Direction Λιαμ Πέιν βρέθηκε νεκρός αφού έπεσε από το μπαλκόνι

AP Photo/Natacha Pisarenko

Σε «απόλυτη αναστάτωση» βρήκε η αστυνομία της Αργεντινής, το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος των One Direction Λίαμ Πέιν στο Μπουένος Άιρες.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στις έρευνες που πραγματοποίησε μετά τον θάνατό του, στο δωμάτιο υπάρχουν διασκορπισμένα παντού διάφορα αντικείμενα και φάρμακα.

Ο 31χρονος Πέιν, που έγινε γνωστός με το συγκρότημα One Direction, βρέθηκε νεκρός αφότου έπεσε χθες Τετάρτη (16/10) από το μπαλκόνι του δωματίου στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Μπουένος Άιρες.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατό του παραμένουν ασαφείς, ο Πέιν είχε μιλήσει δημοσίως σχετικά με τη μάχη που έδινε με θέματα ψυχικής υγείας και την κατανάλωση αλκοόλ, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πίεση του να είναι διάσημος.

Η αστυνομία του Μπουένος Άιρες ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως στο αίθριο του ξενοδοχείου, όπου έπεσε ο Πέιν, βρήκε ένα μπουκάλι ουίσκι, έναν αναπτήρα και ένα κινητό τηλέφωνο. Όπως σημείωσαν, πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από τα αντικείμενα αυτά.

Στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου στη συνοικία Παλέρμο της πόλης, η αστυνομία έκανε γνωστό πως βρήκε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ενεργειακά συμπληρώματα διατροφής και το φάρμακο κατά του άγχους Clonazepam.

Απόλυτη ακαταστασία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

«Κατά την είσοδό μας, παρατηρήθηκε ότι επικρατούσε απόλυτη ακαταστασία, με διάφορα αντικείμενα σπασμένα», λέει η αστυνομία σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας πως πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και περισυνέλεξαν και άλλα στοιχεία προκειμένου να αναλυθούν στο εργαστήριο, όπως επίσης ένα σημειωματάριο και ένα διαβατήριο.

«Η περιοχή του μπαλκονιού εξετάστηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε αυτήν», συμπλήρωσε η αστυνομία.

Πριν από την πτώση του Πέιν, ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου CasaSur, στη συνοικία Παλέρμο κάλεσε την αστυνομία, ζητώντας βοήθεια με έναν φιλοξενούμενο, ο οποίος, όπως ειπώθηκε, έκανε γυαλιά καρφιά το δωμάτιό του και φαινόταν να βρίσκεται υπό την επιρροή ναρκωτικών ή αλκοόλ, όπως ακούγεται σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ασφαλείας του Μπουένος Άιρες.

«Έχουμε έναν φιλοξενούμενο που βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Και ναι… Όταν έχει τις αισθήσεις του, σπάει, σπάει τα πάντα στο δωμάτιο. Και πρέπει να στείλετε κάποιον, παρακαλώ», λέει ο υπάλληλος του ξενοδοχείου στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της κλήσης.

«Πρέπει να στείλετε κάποιον επειγόντως, διότι δεν γνωρίζω εάν η ζωή του ενοίκου κινδυνεύει. Βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με μπαλκόνι. Και φοβόμαστε ότι θα κάνει κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα μια αστυνομική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Λίαμ Πέιν υπέστη πολλαπλές κακώσεις και πέθανε από τις συνέπειες της πτώσης του.

Η προκαταρκτική νεκροψία-νεκροτομή διαπίστωσε ότι ο Λίαμ Πέιν υπέστη «εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία» και «πέθανε από τις επιπτώσεις της πτώσης», ανέφερε η αστυνομική πηγή στο AFP.