ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση κορυφής Μπάιντεν, Σολτς, Μακρόν και Στάρμερ στο Βερολίνο

O Τζο Μπάιντεν και ο Όλαφ Σολτς

Jonathan Ernst/Pool Photo via AP, File

Συνάντηση κορυφής θα έχουν την Παρασκευή (18/10) στο Βερολίνο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Ο Μπάιντεν θα έχει και κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Σολτς αφού ακύρωσε την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του κυκλώνα Μίλτον.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν μία σειρά από ζητήματα με την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή να κυριαρχούν.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είναι όλοι κρίσιμοι προμηθευτές όπλων για την Ουκρανία στην άμυνά της κατά της Ρωσίας, παρέχοντας περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση στρατιωτική υποστήριξη από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία, μια γερμανική δεξαμενή σκέψης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ζελένσκι έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία για να ενισχύσει την υποστήριξη για την άμυνα της χώρας του κατά της Ρωσίας, με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα αυτής της βοήθειας. Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβριο και συναντήθηκε προσωπικά και με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης