ΚΟΣΜΟΣ

Προεκλογική συνέντευξη της Κάμαλα Χάρις σε υψηλούς τόνους - Τι την εκνεύρισε

H υποψήφια των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο Κάμα Χάρις

AP Photo/Ross D. Franklin

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Καμάλα Χάρις έδωσε την Τετάρτη (16/10) την πρώτη της συνέντευξη στο Fox News, συγκρουόμενη επανειλημμένα με τον παρουσιαστή για μια σειρά θεμάτων. 

Οι τόνοι ήταν ανεβασμένοι με τη Χάρις και τον Μπρετ Μπέιερ και διέκοπταν ο ένας τον άλλον, καθώς εκείνος της επεσήμανε τις αλλαγές πολιτικής που έχει κάνει και εκείνη διατυμπάνιζε τα επιχειρήματά της σε μία προσπάθεια να πείσει τους ψηψοφόρους στις πολιτείες κλειδιά καθώς η στάση τους είναι καθοριστική για το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

«Μπορώ να τελειώσω, παρακαλώ, πρέπει να με αφήσετε να τελειώσω», είπε η Χάρις στις αρχές της συνέντευξης, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που έχει χρησιμοποιήσει κατά των ανδρών αντιπάλων της σε ακροάσεις στο Κογκρέσο και συζητήσεις στο παρελθόν.

Ο παρουσιαστής του FOX της έκανε πιεστικές ερωτήσεις σχετικά με τις διελεύσεις συνόρων και τα βίαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μετανάστες χωρίς χαρτιά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, με την Χάρις να απαντά με πυρά κατά του Τραμπ επειδή αντιτάχθηκε σε ένα διακομματικό νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων νωρίτερα φέτος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διανοητική οξύτητα του Μπάιντεν, χαρακτήρισε τον Τραμπ «ασταθή» και είπε ότι «θα πρέπει όλοι να ανησυχούμε».

Η Χάρις κατηγόρησε επίσης το Fox News ότι ωραιοποιεί την πιο εμπρηστική ρητορική του Τραμπ, και την προτάσσει όπως τη φράση «εσωτερικό εχθρό» για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η παρουσία της της σε ένα δίκτυο που φιλοξενεί μερικούς από τους πιο ηχηρούς επικριτές της στα μέσα ενημέρωσης έρχεται καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανδρών ψηφοφόρων υποστηρίζει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των εκλογών του επόμενου μήνα.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, εμφανίστηκε στο Fox την Τετάρτη, σε μια εκδήλωση τύπου δημαρχείου με ακροατήριο αποκλειστικά γυναίκες, καθώς προσπάθησε να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλο ρεύμα στις γυναίκες ψηφοφόρους.

Στη συνέντευξη της Τετάρτης (16/10) τόσο η Χάρις όσο και το Fox News πήραν μάλλον αυτό που ήθελαν.

Η αντιπρόεδρος φαινόταν μαχητική αφού τόλμησε να μπει στο άντρο των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης και ήρθε σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο οποίος αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό τις συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων στα οποία οι θέσεις του θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Μεταξύ άλλων η Χάρις τόνισε: «Η προεδρία μου δεν θα είναι συνέχεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν.Όπως κάθε νέος πρόεδρος που αναλαμβάνει καθήκοντα, θα φέρω τις εμπειρίες της ζωής μου και τις επαγγελματικές μου εμπειρίες και φρέσκες και νέες ιδέες».

Το Fox, εν τω μεταξύ, πήρε ώρες περιεχομένου μετά τη συνέντευξη για τους σχολιαστές του. Η ανάλυσή του μετά τη συζήτηση, για παράδειγμα, εκμεταλλεύτηκε τη μη απάντηση της Χάρις σε μία από τις κατηγορίες του Τραμπ - πόσους μετανάστες χωρίς χαρτιά άφησε να μπουν στη χώρα επί των ημερών της. Καθώς το δίκτυο τύλιγε στιγμιότυπα της συνέντευξης, έτρεχε ένα κείμενο που έγραφε «Η Καμάλα συνεχίζει το κήρυγμά της κατά του Τραμπ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης