ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών έπληξε το πρωί της Τετάρτης 16/10 την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα ανατολική της πόλης Μαλάτεια.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα εννιά χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στις γύρω επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Ελαζίγ και Ντιγιάρμπακιρ

Ο κυβερνήτης του Ελαζίγ, Νουμάν Χατίπογλου, δήλωσε στο CNN Türk «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση στο 112, υπάρχουν μόνο πολίτες που φοβούνται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν καταστροφές και απώλειες ζωών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κάνουν επιτόπιες έρευνες στην περιοχή μετά το σεισμό. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 Ρίχτερ και 7,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της Ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Πρώτες εκτιμήσεις Τούρκων σεισμολόγων κάνουν λόγο για νέο ανεξάρτητο σεισμό και όχι μετασεισμό της δόνησης της 6ης Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης