ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές: Ρεκόρ συμμετοχής στη Τζόρτζια - Ψήφισαν ήδη 328.000 πολίτες

Πολίτες στη Τζόρτζια εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους

AP Photo/Charlotte Kramon

Συμμετοχή ρεκόρ καταγράφεται στην Τζόρτζια, όπου οι πολίτες άρχισαν ήδη να ψηφίζουν από τώρα για τον ποιον θέλουν για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου. 

Το αποτέλεσμα να έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι μία από τις πολιτείες - κλειδιά η οποία πρόσφατα δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν, εν μέσω δικαστικής διαμάχης για την αλλαγή στη διαδικασία ψηφοφορίας.

Περισσότερα από 328.000 ψηφοδέλτια δόθηκαν την Τρίτη (15/10), δήλωσε ο Γκέιμπ Στέρλινγκ από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια στο X, όπως αναφέρει το CNNi. «Έτσι, με την 1η ημέρα πρόωρης ψηφοφορίας που έσπασε το ρεκόρ και τις αποδεκτές απουσίες, είχαμε μέχρι στιγμής πάνω από 328.000 συνολικά ψήφους», τόνισε.

Το προηγούμενο ρεκόρ της πρώτης ημέρας ήταν 136.000 το 2020, δήλωσε ο Στέρλινγκ.

Η πολιτεία αυτή είναι από αυτές που βρίσκεται στο μικροσκόπιο, με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθεί να την ανακτήσει, αφού έχασε εκεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με μικρή διαφορά πριν από τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του να πιέζουν για να ανατρέψουν την ήττα του.

Οι προσπάθειες αυτές είναι σημαντικές, καθώς νέες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην πολιτεία έχουν εγκριθεί από Ρεπουμπλικανικά μέλη της Πολιτειακής Εκλογικής Επιτροπής, οδηγώντας τους Δημοκρατικούς και άλλους να προβάλλουν νομικές προκλήσεις, πολλές από τις οποίες δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, ακόμη και όταν πλησιάζει η ημέρα των εκλογών.

Παρά τη μαζική προσέλευση την Τρίτη (15/10), η διαδικασία φάνηκε να πηγαίνει πιο ομαλά φέτος για ορισμένους ψηφοφόρους της περιοχής της Ατλάντα που μίλησαν στο CNNi.

«Την τελευταία φορά που ψήφισα, ψήφισα στην πόλη και οι ουρές ήταν έξω από την πόρτα. Είχαν μόνο, ίσως τρεις ανθρώπους που δούλευαν», δήλωσε η Κορίν Κάναντα. «Οπότε οι άνθρωποι ειλικρινά άρχισαν να φεύγουν επειδή ήταν έτσι. Ναι, όπως, αυτό είναι πολύ μεγάλο. Δεν μπορώ να κάθομαι εδώ (και) να περιμένω, πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά μου. Αλλά εδώ, όχι, ήταν εύκολο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης