Ο άσος στο μανίκι της Χάρις στην κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια
Στην Τζόρτζια, ο ρόλος των Ινδοαμερικανών ψηφοφόρων έχει γίνει σημείο ενδιαφέροντος καθώς η Ινδοαμερικανίδα Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συμμετέχει στην προεδρική κούρσα.
Με τη Τζόρτζια να είναι μια από τις πολιτείες-κλειδιά και τον πληθυσμό των Ινδοαμερικανών να αυξάνεται ραγδαία, έχει ενδιαφέρον για το αν η καταγωγή της Χάρις θα εμπνεύσει αυτήν την κοινότητα να ψηφίσει σε μεγαλύτερο ποσοστό.
Εκλογικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι Ασιάτες Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των Ινδοαμερικανών, αποτελούν μια ταχέως αυξανόμενη εκλογική ομάδα στη Τζόρτζια και η παρουσία τους μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Οι εθνικές τάσεις δείχνουν μια προτίμηση των Ασιατών Αμερικανών προς τη Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά μεταξύ των νέων, προοδευτικών Ινδοαμερικανών σε αστικά κέντρα.
Περίπλοκη εικόνα
Ωστόσο, οι έρευνες για τους Ινδοαμερικανούς ψηφοφόρους στη Τζόρτζια αποκάλυψαν μια πιο περίπλοκη εικόνα.
Η βασική διαίρεση μεταξύ των Ινδοαμερικανών ψηφοφόρων στη Τζόρτζια φαίνεται να είναι γενεαλογική και όχι καθαρά ιδεολογική.
Όσοι γεννήθηκαν στις ΗΠΑ ή ζουν εκεί από μικρή ηλικία τείνουν να αγκαλιάζουν την πολιτιστική τους ταυτότητα ως μέρος της πολιτικής τους ταυτότητας.
Για αυτούς, η μικτή καταγωγή της Χάρις και η σύνδεσή της με την κοινότητα των Ινδοαμερικανών έχουν σημασία.
Αντίθετα, πολλοί Ινδοαμερικανοί πρώτης γενιάς, που μεγάλωσαν στην Ινδία και αργότερα μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, επηρεάζονται λιγότερο από την καταγωγή της Χάρις.
Αυτοί οι ψηφοφόροι επικεντρώνονται περισσότερο στην πολιτική παρά στην ταυτότητα και ελπίζουν η Χάρις να υιοθετήσει πιο κεντρώες πολιτικές.
Οι προσπάθειες της καμπάνιας της Χάρις να συνδεθεί με τους ψηφοφόρους στη Τζόρτζια αναδεικνύουν τις προκλήσεις του γεφυρώματος αυτών των διαφορών.
Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, η επιτυχία της Χάρις στη Τζόρτζια μπορεί να εξαρτάται περισσότερο από την κινητοποίηση των νεότερων, δεύτερης γενιάς Ινδοαμερικανών ψηφοφόρων που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ ή ζουν εκεί από μικρή ηλικία και είναι έντονα συνδεδεμένοι με τις ρίζες τους.
Το διακύβευμα πάντως είναι υψηλό σε μια πολιτεία όπου κάθε ψήφος μετράει, και οι διαφορετικές απόψεις μέσα στην κοινότητα των Ινδοαμερικανών δείχνει την ευρύτερη πολυπλοκότητα της αμερικανικής πολιτικής των εκλογών.
Η ταυτότητα συνεπώς μπορεί να παίξει ρόλο στις εκλογές, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθορίζει τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων.
Για πολλούς Ινδοαμερικανούς ψηφοφόρους στη Τζόρτζια, η ιδεολογική ευθυγράμμιση, οι προσωπικές αξίες και οι πολιτικές προτιμήσεις είναι εξίσου σημαντικές όσο και μια κοινή καταγωγή.
Αυτό αποτελεί προειδοποίηση για το ότι η απλοποίηση των κινήτρων των ψηφοφόρων βάσει εθνότητας μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες εκτιμήσεις από τις καμπάνιες των υποψηφίων, υπενθυμίζοντάς ότι οι πολιτικές επιλογές διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες πέρα από την ταυτότητα.