ΚΟΣΜΟΣ

Η Τούρκια δίνει εντολή εκκένωσης από τον Λίβανο

Η Τούρκια δίνει εντολή εκκένωσης από τον Λίβανο

Απο την επιχειρηση εκκένωσης Τούρκων πολιτών απο τον Λίβανο 

AP Photo/Emrah Gurel

Εντολή εκκένωσης των πολιτών της από τον Λίβανο, έδωσε η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, να εξαπολύει νέα επίθεση κατά του Ισραήλ.  

Εκκενώνουμε τους πολίτες μας στον Λίβανο ενόψει των αυξανόμενων αεροπορικών και χερσαίων επιθέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας.

«Η φωτιά που άναψε η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα εξαπλώνεται σε ολόκληρη την περιοχή από τη σημερινή κυβέρνηση, οδηγούμενη από θρησκευτικό φανατισμό» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επισήμανε πως οι τελευταίες επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου έδειξαν πόσο δικαιολογημένες ήταν οι ανησυχίες της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε τι περιμένει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να σταματήσει το Ισραήλ. «Ανίκανος να προστατεύσει τους στρατιώτες του, ο ΟΗΕ φάνηκε αβοήθητος» προσέθεσε .

Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά του κατά της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Τέλος, υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να βγάλει την Τουρκία με ασφάλεια από αυτήν «καταιγίδα κρίσης» που όπως είπε «έχει ρημάξει ολόκληρη την περιοχή μας».

«Είμαστε μεταξύ των κορυφαίων 3-4 παραγωγών Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στον κόσμο» συμπλήρωσε.