ΚΟΣΜΟΣ

«Μάχη στήθος με στήθος» Τραμπ και Χάρις - Ισοπαλία δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κάμαλα Χάρις

AP Photo/Alex Brandon

«Μάχη» μέχρις εσχάτων θα χρειαστεί να δώσουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το NBC News, τόσο η Κάμαλα Χάρις όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνουν ποσοστό 48% στην πρόθεση ψήφου.

Ποσοστό 4% των εκλογέων δηλώνει ότι είναι αναποφάσιστο ή δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών η δημοτικότητα της Χάρις φαίνεται να μειώνεται σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, μετά από μεγάλη ώθηση που έλαβε το καλοκαίρι.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως υπάρχει τεράστιο χάσμα ως προς την προτίμηση που επιδεικνύουν οι γυναίκες και οι άνδρες ψηφοφόροι στους δύο υποψήφιους, ενώ το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε κορυφαίο κίνητρο για την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου.

«Καθώς το καλοκαίρι έφυγε και μπήκε το φθινόπωρο, οποιεσδήποτε ενδείξεις δυναμικής για την Καμάλα Χάρις έχουν σταματήσει» δήλωσε ο Δημοκρατικός δημοσκόπος Τζεφ Χόργουιτ, ο οποίος διεξήγαγε αυτήν την έρευνα μαζί με τον Ρεπουμπλικανό δημοσκόπο Μπιλ ΜακΙντουρφ . «Ο εκλογικός αγώνας έχει γίνει εκρηκτικό μείγμα».

Σύμφωνα με τον ΜακΙντουρφ ότι οι «αντιπρόεδροι» της Χάρις συνέβαλαν στον περιορισμό της απήχησής της, καθώς οι εκλογείς ανησυχούν πως ο αντιπρόεδρος δεν αντιπροσωπεύει την αλλαγή από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και ότι οι ψηφοφόροι βλέπουν την προεδρία Τραμπ πιο θετικά από αυτή του Μπάιντεν.

«Ζητάει άλλη μια θητεία για ένα κατεστημένο κόμμα» είπε ο ΜακΙντουρφ για την Χάρις.

Ωστόσο, με το 10% των ψηφοφόρων να δηλώνουν ότι μπορεί να αλλάξουν γνώμη και ένα κομμάτι αναποφάσιστων να είναι ακόμη μετέωρο, ένα υψηλό ποσοστό ψηφοφόρων πιστεύει ότι αυτές οι προεδρικές εκλογές θα κάνουν «Πολύ μεγάλη διαφορά» στη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ακόμη και μικρές αλλαγές στη συμμετοχή μεταξύ των διαφορετικών ομάδων θα μπορούσε να καθορίσει τη νίκη.

Οι προκλήσεις για τους δύο ψηφοφόρους

«Η πρόκληση για την Καμάλα Χάρις είναι να μπορεί να συμπληρώσει τα κενά που έχουν οι ψηφοφόροι για αυτήν» σημειώνει ο Χόργουιτ.

«Η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι να μπορέσει να υποστηρίξει ότι το χάος και η συμπεριφορά που ενόχλησε τόσους στην πρώτη του θητεία δεν θα τον εμποδίσουν να κυβερνήσει την Αμερικής» πρόσθεσε.

«Ο επόμενος μήνας θα δείξει εάν οι υποψήφιοι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις», είπε ο Χόργουιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης