ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Δύο συλλήψεις για σαμποτάζ - Σχεδίαζαν δολοφονία για λογαριασμό του Ιράν

Ειδικές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Gustavo Garello

Στη σύλληψη δύο Ισραηλινών για μία σειρά από σαμποτάζ για λογαριασμό του Ιράν προχώρησαν οι Αρχές. Παράλληλα η Σιν Μπετ και η αστυνομία ανακοίνωσαν ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν υψηλόβαθμο Ισραηλινό αξιωματούχο για λογαριασμό της Τεχεράνης.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Ισραηλινός πολίτης είναι ο Βλαντισλάβ Βίκτορσον από το Ραμάτ Γκαν, τον οποίο πλησίασε ένας Ιρανός που συστήθηκε ως Μαρί Χόσι σύμφωνα με τους Times of Israel.

Στη συνέχεια ο Βίκτορσον στρατολόγησε την 18χρονη σύντροφό του Άννα Μπερστάιν. Οι δύο τους προχώρησαν σε πράξεις σαμποτάζ και βανδαλισμούς, όπως γρκάφιτι και πυρπόληση αυτοκινήτων στο Πάρκο Γιάρκοβ, αλλά σε δάση με εντολές του Χόσι, ο οποίος έδινε τις εντολές στα εβραϊκά.

Μάλιστα κινηματογράφησαν κάποιες από τις πράξεις τους και πληρώθηκαν με το ποσό των 4.500 ευρώ.

Η επόμενη αποστολή για την οποία έλαβαν διαταγές ήταν να σκοτώσουν έναν επιφανή Ισραηλινό με ρίψη χειροβομβίδας στο σπίτι του. Μάλιστα κατέβαλαν προσπάθειες να αγοράσουν και όπλα.

Το όνομα του στόχου δεν έγινε γνωστό.

Το τελευταίο διάστημα η Σιν Μπετ έχει ανακοινώσει μία σειρά από συμωμοσίες στην οποία το Ιράν προσπάθησε να πείσει διαδικτυακά Ιραηλινούς να εκτελέσουν αποστολές για λογαριασμό της Τεχεράνης, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του Ιανουαρίου στην οποία Ισραηλινοί στρατολογήθηκαν για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης