ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ θέλει τον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό» των ΗΠΑ

Ο Τραμπ θέλει τον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό» των ΗΠΑ

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Julia Demaree Nikhinson

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός πρέπει να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό», σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, σε μια νέα κλιμάκωση στην ήδη εμπρηστική ρητορική του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

«Πάντα λέω ότι έχουμε δύο εχθρούς. Έχουμε τον εχθρό από έξω και έχουμε τον εχθρό από μέσα. Και ο εχθρός από μέσα, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο επικίνδυνος από την Κίνα, τη Ρωσία και όλες αυτές τις χώρες», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο Fox News.

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι άνθρωποι στο εσωτερικό της χώρας. Έχουμε πολύ κακούς ανθρώπους. Έχουμε τρελούς ανθρώπους, παράφρονες ακροαριστερούς», πρόσθεσε.

«Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα αν είναι απαραίτητο από την Εθνοφρουρά ή, εάν είναι πραγματικά είναι αναγκαίο, από τον στρατό», δήλωσε ο Τραμπ.

Η Εθνοφρουρά είναι ένα στρατιωτικό αμυντικό σώμα, με έδρα τις εκάστοτε Πολιτείες, αλλά με διοίκηση από το Πεντάγωνο όταν οι αποστολές είναι υπό ομοσπονδιακή εντολή.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις εξέφρασε την οργή της απέναντι στις δηλώσεις Τραμπ.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν πάθει αναισθησία απέναντι στον Τραμπ την τελευταία δεκαετία, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι σοκαριστικό», δήλωσεο στο X ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Χάρις, ο Ίαν Σαμς, προσθέτοντας ότι τέτοιες δηλώσεις είναι «τρομακτικές».