ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ισραηλινός στρατός διέταξε την εκκένωση άλλων 21 λιβανέζικων χωριών - Μαίνονται οι μάχες

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα τους κατοίκους άλλων 21 χωριών του Λιβάνου να εγκαταλείψουν περιοχές που βρίσκονται βορείως του ποταμού Αουάλι στις νότιες περιοχές του Λιβάνου, καθώς κλιμακώνονται οι επιθέσεις των ισραηλινών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή.

Από το πρωί σήμερα σημειώνονται σφοδρές μάχες μεταξύ μονάδων του Ισραηλινού στρατού που επιχειρούν να εισβάλλουν στο έδαφος του Λιβάνου και δυνάμεων της Χεζμπολάχ.

Οι μάχες διεξάγονται, όπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, σε τρεις βασικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Κφάρ Κιλά και της Οντάισα.

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα ανακοίνωσε ότι συγκρούστηκε δύο φορές με Ισραηλινούς στρατιώτες που προσπαθούσαν να διεισδύσουν σήμερα σε περιοχή κοντά σε μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Χεζμπολάχ, οι μαχητές της πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των Ισραηλινών στρατιωτών και «τους αντιμετώπισαν, καθώς αυτοί προσπαθούσαν να διεισδύσουν» στην περιοχή κοντά στο λιβανέζικο χωριό Ράμια, αναφερόμενη σε συγκρούσεις που διήρκεσαν περίπου μια ώρα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, ότι περίπου 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μάχες στον νότιο Λίβανο σήμερα το πρωί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Ισραήλ. Εάν ο αριθμός επιβεβαιωθεί θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς τραυματισμών που έχουν σημειωθεί σε μία μόνο μέρα.

Ο ισραηλινός στρατός είχε προσφάτως καλέσει τους κατοίκους 25 τοποθεσιών να μετακινηθούν βόρεια, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τα πλήγματά τους.

Στόχος του Ισραήλ είναι να καταστρέψει τα όπλα και τις υποδομές της Χεζμπολάχ σε «περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες επιδρομές».

Την ίδια ώρα, τα επίσημα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από την οποία καταστράφηκε σήμερα τζαμί στον νότιο Λίβανο, όπου το Ισραήλ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του τις τελευταίες εβδομάδες.

Κατεστραμμένο τζαμί και καταστήματα από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ναματίγια του Λιβάνου, την Κυριακή 13 Οκτώβρη 2024.

AP Photo/Mohammed Zaatari

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης