ΚΟΣΜΟΣ

Εκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Στρασβούργο - Εκκενώθηκε συρμός που μετέφερε ευρωβουλευτές

Εκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Στρασβούργο - Εκκενώθηκε συρμός που μετέφερε ευρωβουλευτές

Βαγόνι του Eurostar

AP Photo/Alastair Grant

Εκρηξη σημειώθηκε χθες βράδυ (10/10) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Στρασβούργου με αποτέλεσμα να εκκενωθεί μεταξύ άλλων και ένα τρένο που μετέφερε ευρωβουλευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Οπως μεταδίδει το Politico οι ευρωβουλευτές είχαν μόλις επιβιβαστεί στο τρένο Eurostar που είχε ναυλωθεί από το Κοινοβούλιο στις 14:57 πριν διαταχθεί η εκκένωση της κεντρικής αίθουσας του σιδηροδρομικού σταθμού του Στρασβούργου.

Ο Εμανουέλ Φουλόν, βέλγος κοινοβουλευτικός βοηθός της ομάδας Renew Europe, έγραψε στο διαδίκτυο ότι άκουσε μια «έκρηξη». Αντίστοιχα ο Δανός αξιωματούχος της ομάδας της Αριστεράς Πέλ Γκέρστεεν περιέγραψε την εκκένωση ως «χαοτική».

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έφτασαν στο σημείο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Στρασβούργου.

«Η έκρηξη οφείλεται σε τεχνική βλάβη σε ένα τρένο στο σταθμό του Στρασβούργου», επιβεβαίωσε η υπηρεσία Τύπου του Κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και κάνουν ό,τι μπορούν για να οργανώσουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

«Παρακαλείστε να παραμείνετε ψύχραιμοι», κάλεσε τους συναδέλφους του ο υπάλληλος του Κοινοβουλίου Γκιγιόμ Πρινγκιέρς σε ηλεκτρονικό μήνυμα που δημοσιεύει το Politico: «Συνεργαζόμαστε με την Eurostar για να βρούμε μια λύση». Τελικά ναυλώθηκαν δύο τρένα για εξυπηρετηθούν οι ευρωβουλευτές.

Η αμαξοστοιχία σταμάτησε «λόγω τεχνικού συμβάντος, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καπνός», δήλωσε από την πλευρά του και εκπρόσωπος της Eurostar. «Η πυροσβεστική υπηρεσία του σταθμού επενέβη αμέσως και όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν αμέσως με ασφάλεια πίσω στον σταθμό».

«Οι ομάδες της Eurostar είναι πλήρως κινητοποιημένες και εργάζονται για να μεταφέρουν και τους 740 επιβάτες στο Brussels-Midi όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια», πρόσθεσαν.

«Η εισερχόμενη και εξερχόμενη κυκλοφορία διακόπηκε στο σταθμό του Στρασβούργου λόγω των καπνών», έγραψε στο Χ το TER Grand Est, το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπληρώνοντας πως η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 6 το απόγευμα.

«Όλοι είναι καλά», δήλωσε ένας υπάλληλος που ήταν παρών στη σκηνή, ο οποίος είπε είδε τους καπνούς.

Κάποιοι ευρωβουλευτές πήραν ταξί, ενώ κάποιοι άλλοι βρήκαν ευκαιρία να ενημερωθούν για διάφορα θέματα « από όλους όσους δεν συνάντησαν αυτή την εβδομάδα», όπβως είπε χαρακτηριστικά ο Μπας Αικχουτ, συμπρόεδρος των Πρασίνων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ναυλώνει ειδικά τρένα για τα μέλη και τους υπαλλήλους του μεταξύ των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, όπου βρίσκονται οι αίθουσές του.