ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση ρωσικών πυραύλων σε πλοίο στην Οδησσό - Οκτώ νεκροί

Ουκρανός στρατιώτης στα συντρ΄'ιμμια μετά από επίθεση ρωσικού πυραύλου στην Οδησσό

AP Photo/Victor Sajenko

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πολιτικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Οδησσού, στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οπως μεταδίδει το BBC ο επικεφαλής της περιοχής, Ολεχ Κίπερ επεσήμανε πως «πρόκειται για την τρίτη επίθεση σε πολιτικό πλοίο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες», χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα ακόμη έγκλημα από έναν ύπουλο εχθρό».

Τόνισε επίσης πως η Ρωσία είχε βάλει στο στόχαστρο τις λιμενικές υποδομές και ότι όλα τα θύματα ήταν Ουκρανοί.

Το λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία

AP Photo/Kostiantyn Liberov

Κάποιοι πολίτες πέθαναν ακαριαία, ένας 46χρονος υπάλληλος του λιμανιού και ένας άλλος άνδρας, ηλικίας 26 ετών, υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματίεςς.

Τα απανωτά ρωσικά χτυπήματα στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας συμπίπτουν με την ευρωπαϊκή περιοδεία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντάται με τους ηγέτες στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και το Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Telegram, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα (11/10) τη ζωή τους στην Οδησσό, όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε διώροφο κτίριο όπου ζούσαν και εργάζονταν άμαχοι. Άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης