ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Ζελένσκι και Στάρμερ στο Λονδίνο - «Συνεχής η στήριξη στην Ουκρανία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

AP Photo/Kin Cheung

Για τη συνεχή στήριξη στην Ουκρανία δεσμεύτηκε ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατά τη σημερινή του (10/10) συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λονδίνο. 

Η συνάντησή τους έγινε σε θερμό κλίμα και προτού πριν από μια σειρά συνομιλιών στις οποίες θα συμμετάσχει και ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε που και αυτός βρίσκεται στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι «πολύ σημαντικό να είμαστε σε θέση να δείξουμε τη συνεχή δέσμευσή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία» και ότι ήταν μια ευκαιρία να «εξετάσουμε το σχέδιο, να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες».

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του Ζελένσκι από τότε που ο Στάρμερ ανέλαβε την εξουσία. Τέσσερις μήνες πριν, τον Ιούλιο, είχε μιλήσει σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ουκρανικές πιέσεις για να μπορεί το Κίεβο να εκτοξεύει πυραύλους της Δύσης σε ρωσικά εδάφη

Οι επισκέψεις αυτές, μεταξύ άλλων στόχο έχουν να ασκήσουν πιέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να δώσει το πράσινο φως στο Κίεβο να εκτοξεύει πυραύλους που προμηθεύει η Δύση σε στόχους εντός της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγω ανησυχιών για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης, αλλά ο κ. Ζελένσκι παρομοίασε τη θέση του με το ότι «πρέπει να πολεμήσει με δεμένα χέρια».

Πάντως, η Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε την Τετάρτη (9/1) ότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη χρήση του Storm Shadow δεν έχει αλλάξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης