ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων στη Σουηδία - Συνελήφθη ανήλικος ύποπτος

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Σουηδίαν (φωτογραφία αρχείου)

AP Photo/Markus Schreiber

Περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά σε σημείο ισραηλινών συμφερόντων στην πόλη Γκέτεμποργκ, ανακοίνωσε ότι ερευνά η σουηδική αστυνομία, το οποίο σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση είναι μια μονάδα της ισραηλινής αμυντικής εταιρίας Elbit Systems Sweden , εκπρόσωπος της οποίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας νεαρός ύποπτος συνελήφθη επί τόπου και προκαταρκτική έρευνα για φερόμενη απόπειρα φόνου και σοβαρά εγκλήματα που συνδέονται με όπλα έχει ξεκινήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Ο ύποπτος είναι κάτω των 15 ετών, όπως ανέφεραν η δημόσια τηλεόραση SVT και άλλα σουηδικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένας ύποπτος και πως οι ερευνητές δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν οποιεσδήποτε συγκεκριμένες απειλές εναντίον άλλων σημείων ισραηλινών συμφερόντων στην περιοχή του Γκέτεμποργκ στη νότια Σουηδία.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Τον Μάιο η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενέτεινε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από σημεία ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων στη χώρα αφού αστυνομικοί σε περιπολία άκουσαν ύποπτους πυροβολισμούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Elbit εκτιμάται ότι ήταν στόχος. Η ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Η Σουηδία ζει μια έξαρση της βίας με όπλα τα τελευταία χρόνια, από εγκληματικές συμμορίες που βρίσκονται σε διαμάχη για ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης