ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Θα δώσω μάχη για να μείνει η Emily in Paris στη Γαλλία

Μακρόν: Θα δώσω μάχη για να μείνει η Emily in Paris στη Γαλλία

Οι πρωταγωνιστές της σειράς Emily in Paris στην πρεμιέρα στη Ρώμη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Αποφασιμένος να δώσει σκληρή μάχη για να μείνει η σειρά Emily in Paris στο Παρίσι είναι ο Εμανουέλ Μακρόν καθώς η δημοφιλής σειρά του Netflix  έφερε ορδές τουριστών στη χώρα, τόνωσε το εμπόριο και αύξησε τα ερωτήματα προς τους κτηματομεσίτες στην γαλλική πρωτεύουσα.

H απόφαση των ιθυνόντων της σειράς να μεταφέρουν τη δράση του 5ου κύκλου στη Ρώμη έχει γίνει μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο Μακρόν δήλωσε στο περιοδικό Variety: «Θα αγωνιστούμε σκληρά. Και θα τους ζητήσουμε να παραμείνουν στο Παρίσι! Η Emily στο Παρίσι στη Ρώμη δεν έχει νόημα».

Η σύζυγος του Μακρόν, η Μπριζίτ, μια 71χρονη πρώην δασκάλα, εμφανίστηκε στην τέταρτη σεζόν της σειράς, στην οποία, κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης σε ένα εστιατόριο, λέει ότι παρακολουθεί την Emily στο Instagram. Τα μέλη του καστ είπαν ότι η Μπριζίτ ήταν «τόσο παιχνιδιάρα» για να εμφανιστεί και της επέτρεψαν να αυτοσχεδιάσει και να φορέσει τα δικά της ρούχα.

Ο Μακρόν δήλωσε στο Variety, σύμφωνα με τον Guardian ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος που η σύζυγός του είχε ένα cameo. «Ήμουν σούπερ περήφανος και εκείνη ήταν πολύ χαρούμενη που το έκανε. Είναι μόνο λίγα λεπτά, αλλά νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή στιγμή για εκείνη».

«Νομίζω ότι είναι καλό για την εικόνα της Γαλλίας. Η Emily στο Παρίσι είναι εξαιρετικά θετική από άποψη ελκυστικότητας για τη χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν του ζητήθηκε να εμφανιστεί και εκείνος, είπε: «Είμαι λιγότερο ελκυστικός από την Μπριζίτ!»

Η 4η σεζόν του Emily in Paris, που προβάλλεται τώρα, μεταφέρει τα γεγονότα στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου η πρωταγωνίστρια της σειράς αναζητά νέες επαγγελματικές προοπτικές και ένα ειδύλλιο. Όταν η σειρά ανανεώθηκε για πέμπτη σεζόν τον περασμένο μήνα, οι δημιουργοί της δήλωσαν ότι θα διαδραματίζεται μεταξύ Παρισιού και Ρώμης, με την Emily να έχει «παρουσία» στην Ιταλία.

Ο Darren Star, δημιουργός της σειράς δικαιολόγησε αυτή την αλλαγή σκηνικού λέγοντας ότι η ηρωίδα «άρχισε να αισθάνεται πολύ άνετα στο Παρίσι. Ήθελα να τη ρίξω σε κάποια άγνωστα νερά».

Η σειρά που λατρεύουν να μισούν οι Γάλλοι

Η Emily in Paris έχει κυρίως κατακεραυνωθεί από τους Γάλλους κριτικούς επειδή παρουσιάζει το Παρίσι υπό ένα, όπως λένε, ψευδώς λαμπερό φως, αλλά τα νούμερα τηλεθέασης ήταν καλά. Η σειρά άρχισε να προβάλλεται το 2020 την περίοδο που ο Covid ήταν σε έξαρση και έγινε η πιο δημοφιλής κωμωδία στο Netflix εκείνη τη χρονιά. Εμφανίζεται σταθερά στις 10 καλύτερες λίστες του Netflix.

«Είναι μια γλυκανάλατη σειρά γεμάτη στερεότυπα, και όμως δεν μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να τη μισήσουμε εντελώς», δήλωσε το γαλλικό πολιτιστικό περιοδικό Telerama όταν η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά.

«Πρόκειται για μια γλυκανάλατη σειρά γεμάτη στερεότυπα, και παρόλα αυτά δεν μπορούμε να καταφέρουμε να τη μισήσουμε εντελώς», δήλωσε το γαλλικό πολιτιστικό περιοδικό Telerama όταν η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε φέτος για το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Κινουμένων Σχεδίων της Γαλλίας (CNC) διαπίστωσε ότι περίπου το 38% των τουριστών ανέφεραν τη σειρά μεταξύ των λόγων που τους οδήγησαν να επισκεφθούν το Παρίσι.

Το τουριστικό γραφείο του Παρισιού προτείνει τώρα έναν κατάλογο με 10 βασικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε όπου γυρίστηκαν αξιοσημείωτες σκηνές. Θεωρείται ότι η σειρά προκάλεσε σημαντική αύξηση των διαδικτυακών αναζητήσεων για μετακόμιση στην πόλη.

Η σειρά έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον της Δημαρχίας του Παρισιού. Ο Νταβίντ Μπεγιάρ, ο Πράσινος αντιδήμαρχος αρμόδιος για τις μεταφορές και τους δημόσιους χώρους, και άλλοι Πράσινοι πολιτικοί διαμαρτυρήθηκαν πέρυσι ότι η εξιδανικευμένη εκδοχή του Παρισιού στη σειρά ήταν επικίνδυνη για την κλιματική κρίση, καθώς δεν προβάλλονταν αρκετά οι πράσινες επιλογές μεταφορών και υπήρχε ένας επικίνδυνος ρομαντισμός των ιστορικών πολυκατοικιών με κακή μόνωση.