ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών κατά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο δικτάτορας επαινεί τη Χαμάς

Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών κατά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο δικτάτορας επαινεί τη Χαμάς

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς

AP Photo/Bebeto Matthews

Με μια σφοδρή ανάρτηση του στο X, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ, απαντά στα «καρφιά» που εξαπέλυσε ο Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν προς Ισραήλ.

«Στην επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ο ελεύθερος κόσμος καταδικάζει τους εγκληματίες της Χαμάς, ενώ ο δικτάτορας Ερντογάν τους επαινεί: «Είναι μαχητές της ελευθερίας που πολεμούν για την Τουρκία» — ελευθερία βιασμού, ελευθερία να σκοτώνεις, ελευθερία βεβήλωσης πτωμάτων και καύσης μωρών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πουλά την Τουρκία στους συμμάχους της Μουσουλμάνους Αδελφούς και διαγράφει την κληρονομιά του Ατατούρκ», γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ.

Παράλληλα την συνοδεύει με φωτογραφία, προϊόν ΑΙ, όπου το κεφάλι του αγάλματος του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα έχει αντικατασταθεί με αυτό του Γιαχία Σίνουαρ, ενώ και η τουρκική σημαία φέρεται να έχει την υπογραφή της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε χθες Τετάρτη (9/10), ότι η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση αλλά για αντιστασιακή οργάνωση.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο επικός αγώνας της Χαμάς στη Γάζα είναι ταυτόχρονα και για την Τουρκία. Γνωρίζουμε πολύ, πάρα πολύ καλά ότι ο παλαιστινιακός λαός υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και την τιμή των μουσουλμάνων ενάντια στη συμμορία της γενοκτονίας. Ενώ κάποιοι στη χώρα μας συκοφαντούσαν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, εμείς, από τις πρώτες μέρες της γενοκτονίας, χωρίς κανένα δισταγμό, είπαμε ότι η Χαμάς είναι οι “Εθνικές Δυνάμεις” της Παλαιστίνης»

Η συγκεκριμένη αναφορά παραπέμπει στις δυνάμεις του τουρκικού στρατού στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου και όταν είχε πρωτοειπωθεί από τον Τούρκο πρόεδρο, πέρυσι, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της κεμαλικής και -όχι μόνο- αντιπολίτευσης.