ΚΟΣΜΟΣ

Βροχή οι καταγγελίες από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

(AP Photo/Kamil Zihnioglu, File)

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος με τις γυναίκες που καταγγέλουν ότι κακοποιήθηκαν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, με τους ισχυρισμούς να εκτείνονται πολύ πέρα από το Harrods και να ξεκινούν από  το 1977.

Πρόκειται για άλλες 65 γυναίκες επικοινώνησαν με το BBC λέγοντας ότι κακοποιήθηκαν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, με τους ισχυρισμούς να εκτείνονται πολύ πέρα από το Harrods και μέχρι το 1977.

Οι αφηγήσεις τους περιλαμβάνουν νέες λεπτομέρειες για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό, που στάλθηκαν στο BBC τις εβδομάδες που ακολούθησαν το ντοκιμαντέρ Al Fayed: Predator at Harrods.

Όπως αναφέρουν ο Αλ Φαγιέντ, ο οποίος πέθανε πέρυσι, χρησιμοποιούσε ένα ευρύτερο φάσμα τακτικών κακοποίησης και στοχοποιούσε επίσης γυναίκες που εργάζονταν εκτός των επιχειρήσεών του.

Αρκετές από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν από το BBC ισχυρίζονται ότι προσλήφθηκαν από τον Αλ Φαγιέντ με ψευδείς προφάσεις σε ρόλους στο οικιακό προσωπικό του δισεκατομμυριούχου και στη συνέχεια έγιναν αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον ίδιο - μεταξύ άλλων και στην έπαυλή του στο Όξτεντ.

Στην πρώτη κατηγορία για κακοποίηση που άκουσε το BBC, μια γυναίκα λέει ότι δέχτηκε επίθεση από τον Αλ Φαγιέντ στο Ντουμπάι το 1977, οκτώ χρόνια προτού η αγορά του Harrods τον βοηθήσει να γίνει γνωστό όνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η γυναίκα περιέγραψε ότι ο Αλ Φαγιέντ την παρακολουθούσε και την απειλούσε προσωπικά. Γυναίκες που εργάζονταν στο Harrods λένε ότι αργότερα εφάρμοσε παρόμοιες τακτικές εκφοβισμού μέσω μιας ομάδας προσωπικού ασφαλείας.

Από τις 65 γυναίκες που επικοινώνησαν με το BBC για να μοιραστούν τις αφηγήσεις τους για κακοποίηση, 37 από αυτές λένε ότι είχαν εργαστεί στο Harrods.

Tο πολυκατάστημα Harrods μετά τις αποκαλύψεις ανέφερε: «Από την προβολή του ντοκιμαντέρ, μέχρι στιγμής υπάρχουν 200+ άτομα που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία του Harrods για να διευθετήσουν τις αξιώσεις τους απευθείας με την επιχείρηση».

Το BBC έχει επίσης μιλήσει με γυναίκες που δεν εργάζονταν στον Αλ Φαγιέντ και οι οποίες λένε ότι τις προσέγγισε και τους επιτέθηκε.

Μια γυναίκα είπε ότι εργαζόταν σε ένα ανθοπωλείο στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν την εντόπισε ένας από την ομάδα του Αλ Φαγιέντ. Σε ηλικία 21 ετών τότε, λέει ότι την πήγαν στο Ριτζ του Παρισιού για μια υποτιθέμενη συνέντευξη για δουλειά, όπου ο Αλ Φαγιέντ της επιτέθηκε σεξουαλικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Γιατί οι αντλίες θερμότητας προτιμώνται ολοένα και περισσότερο από το καταναλωτικό κοινό

ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα κατά του Temu ξεκίνησε η Ε.Ε - Ελέγχεται για παραβίαση του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες

ΚΟΣΜΟΣ

Εκθεση - καταπέλτης της ΕΕ για Τουρκία: Να σεβαστεί την κυριαρχία και τους φυσικούς πόρους των μελών

ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ισπανία μετά τις φονικές πλημμύρες - Παιχνίδι ευθυνών στις λάσπες (pics&vids)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο οικονομικός εθνικισμός και το «πικρό φάρμακο»: Πώς ετοιμάζεται η Ευρώπη για τις εκλογές στις ΗΠΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Ρευματοκλοπές» για τους παραγωγούς «πράσινης» ενέργειας - Εκτάσεις φωτοβολταϊκών χωρίς άδεια

ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν προλάβαμε να τη σώσουμε»: Το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την αυτοκτονία 20χρονης στο Μαρούσι

ΧΡΗΜΑ

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 17.000 ευρώ σε 5.800 ωφελούμενους για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης