ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εκκενώθηκε χωριό στην Αντιγκέγια λόγω πυρκαγιάς μετά από ουκρανικό χτύπημα με drone

Ρωσία: Εκκενώθηκε χωριό στην Αντιγκέγια λόγω πυρκαγιάς μετά από ουκρανικό χτύπημα με drone

Ρώσος στρατιώτης με drone (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ουκρανική επίθεση με drone οδήγησε στην εκκένωση χωριού σε ρωσική δημοκρατία.  

Το χωριό Ροντνίκοβι στη νότια ρωσική Δημοκρατία της Αντιγκέγια εκκενώθηκε την Πέμπτη (10/10) εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανέφερε μέσω του Telegram ο επικεφαλής της περιφέρειας Μουράτ Κουμπίλοφ.

Ο Κουμπίλοφ δήλωσε πως η επίθεση είχε στόχο τα προάστια της πόλης Μαϊκόπ και δεν υπήρξαν θύματα. Η στρατιωτική αεροπορική βάση Χάνσκαγια βρίσκεται κοντά στην πόλη.

Εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι 47 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από τη μεθοριακή περιφέρεια του Κουμπάν, που περιλαμβάνει την Αντιγκέγια.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ακόμη ότι κατέρριψε στη διάρκεια της νύχτας 92 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), που στόχευαν κυρίως το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν και αναχαίτισαν 92 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 47 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κρασνοντάρ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Δώδεκα drones καταρρίφθηκαν πάνω από την ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τις ουκρανικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στις αρχές Αυγούστου. Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν επίσης πάνω από τις ρωσικές περιφέρειες Ροστόφ (9), Μπριάνσκ (4), Μπέλγκοροντ (2), της προσαρτημένης Κριμαίας (2) και της Βορονέζ (1).

Επίσης 15 drones καταρρίφθηκαν πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ρωσία ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά ότι κατέρριψε ουκρανικά drones που εξαπολύθηκαν εναντίον της επικράτειάς της. Ωστόσο σπάνια καταγράφεται μια τόσο μεγάλη επίθεση με drones σε μία μόνο νύχτα.

Το Κίεβο δηλώνει ότι διεξάγει τα πλήγματα αυτά, τα οποία έχουν στόχο συχνά ενεργειακές εγκαταστάσεις, σε απάντηση στους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία για πάνω από δύο χρόνια.