ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές εκφράσεις μεταξύ ΥΠΕΞ Τουρκίας και Ισραήλ - «Δικτάτορας ο Ερντογάν» έγραψε ο Κατζ

Σκληρές εκφράσεις μεταξύ ΥΠΕΞ Τουρκίας και Ισραήλ - «Δικτάτορας ο Ερντογάν» έγραψε ο Κατζ

Φουντώνει μέρα με τη μέρα η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και έτσι, μετά από μία ανάρτηση που έκανε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Ισραέλ Κατζ εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έλαβε σκληρή απάντηση από τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

«Φαίνεται ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών έκανε άλλη μια συκοφαντική ανάρτηση με στόχο τη χώρα μας και τον Πρόεδρό μας. Θεωρούμε την εν λόγω δήλωση ως μια ανεπιτυχή ψυχολογική επιχείρηση απόπειρας προσέλκυσης της προσοχής και αλλαγής της ατζέντας.

Περιμένουμε τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της δικαιοσύνης για τον ρόλο του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται ενάντια στις τυραννικές πολιτικές του Ισραήλ και να παρέχει την ισχυρότερη υποστήριξη στους Παλαιστίνιους», ήταν η τοποθέτηση Φιντάν.

Λίγο νωρίτερα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ, είχε επιτεθεί στον Ερντογάν με την παρακάτω ανάρτηση:

«Στην επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ενώ ο ελεύθερος κόσμος καταδικάζει τους κακοποιούς της Χαμάς, ο δικτάτορας Ερντογάν τους επαινεί: ''Είναι μαχητές της ελευθερίας που μάχονται για την Τουρκία'' - εννοώντας την ελευθερία να βιάζουν, την ελευθερία να σκοτώνουν, την ελευθερία να βεβηλώνουν πτώματα και να καίνε μωρά.
«Ο Ερντογάν καταστρέφει την κληρονομιά του Ατατούρκ, ενώ ξεπουλάει την Τουρκία στους συμμάχους του στη Μουσουλμανική Αδελφότητα».