ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους», τόνισε η Μελόνι μετά τις δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΟΙΚ

«Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους», τόνισε η Μελόνι μετά τις δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΟΙΚ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι 

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε, με σύντομο βίντεο που ανήρτησε σήμερα στο διαδίκτυο, στον υπό κατάρτιση κρατικό προϋπολογισμό.

«Τις ώρες αυτές διαβάζω δηλώσεις που απορρέουν από τη φαντασία, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα ήθελε να αυξήσει τους φόρους που καταβάλλουν οι πολίτες. Είναι ψέματα», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Αυτό το έκαναν οι αριστερές κυβερνήσεις, εμείς τους φόρους τους μειώνουμε, όπως ξέρουν καλά οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενες γυναίκες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες», συμπλήρωσε η Μελόνι.

«Θέλω να γίνω σαφής για μια ακόμη φορά. Ο πολιτικός πολιτισμός της κυβέρνησής μας προβλέπει μείωση των φόρων και στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων, όχι επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών», είπε τέλος η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Η όλη συζήτηση γύρω από τον νέο κρατικό προϋπολογισμό πήρε μεγάλη έκταση μετά τις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι ο οποίος, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ότι «θα χρειαστούν θυσίες από όλους» με «δίκαιη φορολόγηση εσόδων και κερδών».