ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός σε ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό ο διάδοχος του Νασράλα, πιθανολογεί ο Γκάλαντ

Μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατά τη διάρκεια άσκησης.

AP Photo/Hassan Ammar

Πιθανόν να σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα (30/9-6/10) ο Χασέμ Σαφιεντίν που ήταν ο επικρατέστερος «διάδοχος» του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

«Η Χεζμπολάχ είναι μια οργάνωση χωρίς ηγέτη, ο Νασράλα εξουδετερώθηκε, ο αντικαταστάτης του πιθανότατα εξουδετερώθηκε επίσης. Αυτό έχει δραματική επίδραση σε όλα όσα συμβαίνουν. Δεν υπάρχει κανείς να πάρει αποφάσεις, κανείς να δράσει», τόνισε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι οι δυνατότητες πυρός της Χεζμπολάχ έχουν επίσης δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα.

«Οι ενέργειες που κάνουμε παρατηρούνται σε όλη τη Μέση Ανατολή. Όταν ο καπνός στον Λίβανο καθαρίσει, θα συνειδητοποιήσουν στο Ιράν ότι έχασαν το πολυτιμότερο πλεονέκτημά τους, τη Χεζμπολάχ», τόνισε.

Αντιφατικά μηνύματα

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι, σε δηλώσεις του την Δευτέρα (7/10) ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν ο πιθανός διάδοχος έχει σκοτωθεί.

Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταβίντ Μένσερ απάντησε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης: «Δεν έχουμε αυτήν την επιβεβαίωση ακόμη. Όταν επιβεβαιωθεί... θα αναρτηθεί στον ιστότοπο των IDF (ισραηλινού στρατού)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης