ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη από την Qantas μετά την προβολή ακατάλληλης ταινίας σε κάθε οθόνη κατά τη διάρκεια πτήσης

Η αυστραιανή αεροπορική εταιρεία Qantas

(AP Photo/Mark Baker/File)

Ένα αναπάντεχο περιστατικό συνέβη σε μια πρόσφατη πτήση της Qantas, κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιζε μια ακατάλληλη ταινία σε όλες τις οθόνες του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με δήλωση της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας που επιβεβαιώνει το περιστατικό στο CNNi, οι επιβάτες της πτήσης από το Σίδνεϊ προς το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο την περασμένη εβδομάδα δεν μπόρεσαν να επιλέξουν ξεχωριστές ταινίες λόγω τεχνικού προβλήματος με το σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει.

«Τα μέλη του πληρώματος μας είχαν περιορισμένη λίστα ταινιών που μπορούσαν να παίξουν σε όλες τις οθόνες του αεροσκάφους και με βάση το αίτημα ορισμένων επιβατών, επιλέχθηκε μια συγκεκριμένη ταινία για ολόκληρη την πτήση», ανέφερε η δήλωση.

Αν και η Qantas δεν κατονόμασε την ταινία στη δήλωσή της, πολλές φωτογραφίες από οθόνες εν πτήσει που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες που ισχυρίζονται ότι ήταν στην πτήση αποκάλυψαν ότι η ταινία ήταν η «Daddio».

Το δράμα του 2023 με πρωταγωνιστές την Ντακότα Τζόνσον και τον Σον Πεν βαθμολογείται ως ακατάλληλο από την Ένωση Κινηματογράφου των ΗΠΑ «για τη γλώσσα, το σεξουαλικό υλικό και το γυμνό περιεχόμενο».

Σύμφωνα με μια ανάρτηση ενός χρήστη του Reddit που φέρεται να βρισκόταν στην πτήση, εκτός από γυμνό, η ταινία περιείχε «πολύ sexting – το είδος όπου μπορούσες κυριολεκτικά να διαβάζεις τα κείμενα στην οθόνη χωρίς να χρειάζεσαι ακουστικά».

Η ταινία έπαιζε επί μιία ώρα

«Χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα για να αλλάξουν σε μια ταινία πιο φιλική προς τα παιδιά, αλλά ήταν εξαιρετικά άβολο για όλους, ειδικά για οικογένειες και παιδιά στο αεροσκάφος», ανέφερε η ανάρτηση, η οποία περιελάμβανε εικόνες από τα μηνύματα που εμφανίζονται στην ταινία, προσθέτοντας πως οι επιβάτες δεν μπορούσαν να σταματήσουν ή να απενεργοποιήσουν τις οθόνες τους.

Στη δήλωσή της, η Qantas είπε ότι το πλήρωμα προσπάθησε αρχικά να φτιάξει τις οθόνες για επιβάτες που δεν ήθελαν να παρακολουθήσουν την ταινία. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό, το άλλαξαν σε μια παιδική ταινία.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι το πλήρωμα καμπίνας ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες, «ιδιαίτερα εκείνους που είχαν παραπονεθεί για το περιεχόμενο».

«Η ταινία σαφώς δεν ήταν κατάλληλη για να παιχτεί για όλη την πτήση και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες για αυτήν την εμπειρία», δήλωσε εκπρόσωπος της Qantas.

«Όλες οι οθόνες άλλαξαν σε ταινία φιλική προς την οικογένεια για το υπόλοιπο της πτήσης, κάτι που είναι η συνήθης πρακτική μας για τις σπάνιες περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η μεμονωμένη επιλογή ταινίας. Εξετάζουμε πώς επιλέχθηκε η ταινία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης