ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία λέει ότι κατέρριψε 18 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ουκρανός στρατιώτης της 126ης Ταξιαρχίας σε αντιαεροπορική βολή 

AP Photo/Marko Ivkov

Η Ρωσία εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M και 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε νυχτερινή επίθεση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός, αλλά η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε τα 18 από αυτά με το τελευταίο να επιστρέφει σε ρωσικό έδαφος.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν drones και πυραύλους στην επίθεση στην περιφέρεια της Οδησσού, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Telegram.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού Όλεχ Κίπερ δήλωσε ότι η επίθεση με drone στην πόλη Τσορνομόρσκ προκάλεσε πυρκαγιά σε τρεις ορόφους πολυκατοικίας χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Επίσης προκάλεσε πυρκαγιά, που κατασβέστηκε, σε διοικητικό κτίριο στην περιοχή της Οδησσού, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ ένα drone κατέπεσε σε ανοικτό χώρο χωρίς να εκραγεί.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε χθες, Δευτέρα, πλοίο με σημαία Παλάου στο λιμάνι της Οδησσού, με αποτέλεσμα ένας Ουκρανός να χάσει τη ζωή του και πέντε μέλη πληρώματος να τραυματιστούν στη δεύτερη τέτοια επίθεση μέσα σε δύο ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης