ΚΟΣΜΟΣ

Νότιος Κορέα: Κυνηγός σκότωσε άνδρα - Τον πέρασε για αγριογούρουνο

Νεαρά αγριογούρουνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Michael Probst

Κυνηγός στη Νότιο Κορέα πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος έναν άλλο άνδρα την ώρα που αναζητούσε αγριογούρουνο το οποίο περιφερόταν στην περιοχή. 

Το περιστατικό με θύτη έναν άνδρα στα 40 έλαβε χώρα στις 6 Οκτωβρίου έκανε γνωστό η αστυνομία.

Τρεις κυνηγοί από την ομάδα ελέγχου ζώων της Γεοντσόν είχαν βγει τη νύχτα της Κυριακής για να αναζητήσουν ένα αγριογούρουνο που είχε εντοπιστεί νωρίτερα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, όπως αναφέρει ο Independent ο άγνωστος κυνηγός πυροβόλησε τον άλλον άνδρα στο σκοτάδι, καθώς τον πέρασε για το ζώο.

Η σφαίρα, η οποία χτύπησε στο κεφάλι του επίσης 40χρονου άνδρα, τον τραυμάτισε σοβαρά. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Το θύμα δεν έφερε πάνω του πυροβόλο όπλο εκείνη τη στιγμή και ήταν υπεύθυνος για την τοποθέτηση παγίδας με κάμερα θερμικής απεικόνισης για την ανίχνευση της κίνησης του άγριου ζώου.

Ο δράστης έχει συλληφθεί από την αστυνομία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Οι έρευνες συνεχίζονται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τέτοιου τύπου ατυχήματα δεν είναι ασυνήθιστα σε όλο τον κόσμο.

Τον περασμένο Μάρτιο, στο Μπουνέλ της Φλόριντα, ένας κυνηγός πυροβολήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι και τον κορμό ενώ κυνηγούσε γαλοπούλα, αφού τον πέρασε για κυνηγό ένας άλλος κυνηγός που δεν είχε αντιληφθεί ότι βρισκόταν εκεί.

Το θύμα, το οποίο φορούσε καμουφλάζ αντί του συνιστώμενου πορτοκαλί χρώματος ασφαλείας, επέζησε του περιστατικού.

Το 2006, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι, πυροβόλησε κατά λάθος και τραυμάτισε τον 78χρονο εκατομμυριούχο δικηγόρο Χάρι Γουίτινγκτον κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού ορτυκιού το Σαββατοκύριακο στο Τέξας. Ο Τσένι χτύπησε κατά λάθος τον Γουίτινγκτον όταν γύρισε για να πυροβολήσει ένα πουλί, περνώντας τον για το θήραμα.
Το 2020, ένας κυνηγός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν άλλο κυνηγό ο οποίος τον πέρασε για ελάφι κοντά στον καταυλισμό Red Lake στη βόρεια Μινεσότα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης