ΚΟΣΜΟΣ

«Κόκκινο τηλέφωνο» Ρωσίας - ΝΑΤΟ για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης - Νέες απειλές από τη Μόσχα

Το Κρεμλίνο, στην καρδιά της Μόσχας  

AP Photo/Pavel Bednyakov

Την ύπαρξη διαύλων επικοικωνίας ανάμεσα σε κορυφαίους αμυντικούς αξιωματούχους της Ρωσίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κυρίως για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης επιβεβαίωσε η Μόσχα.  

Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρούσκο.

Ο Γκρούσκο δήλωσε ακόμα, σύμφωνα με το RIA, ότι η Ρωσία λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ οδεύει προς ενδυνάμωση του ρόλου των πυρηνικών όπλων στη στρατηγική του.

H αποκάλυψη έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι τεταμένες. Μάλιστα η Ρωσία πρόσφατα προειδοποίησε για «καταστροφικές συνέπειες» αν συνεχίσει τις δραστηριότητές του στην Αρκτική και εντείνει την ανάμειξή της στην Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται εδώ και καιρό για μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία, επεξεργαζόμενο συνεχώς πιθανές επιλογές - από την Αρκτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε η Μόσχα.

«Ταυτόχρονα, γίνονται πολύ προκλητικά βήματα προς την ουκρανική κατεύθυνση- το βεληνεκές των παρεχόμενων πυραύλων αυξάνεται συνεχώς και η ρητορική για την πιθανή αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία συνεχίζεται», τόνισε ακόμη

«Αυτό το «παιχνίδι» θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης με καταστροφικές συνέπειες», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης